Witam serdecznie, mam pytanie odnośnie przeglądarki Firefox czy po instalacji nowej wersji 3 pozostaną mi wszystkie zakładki oraz ustawienia?
Tak ustawienia i zakładki pozostana nie zminione
Wszystkie loginy i hasełka np. do forów internetowych także pozostaną, znaczy przejdą na nową wersję?
Oczywiście.
FireFox to nie IE Czyli wszystko będzie gites ale nie polecam przesiadki na 3
Dlaczego nie polecasz ja słyszałem że jest lepsz od swojej poprzedniczki, tj. szybsza, stabilniejsza itp.
Jest bezpieczniejsza i wyżej wymienione.
Jedynym minusem jest mniejsza ilość wtyczek oferowanych dla 3, ale da się przeżyć.
Mogą być tylko małe problemy z danymi z zakładek, ponieważ w nowej wersji nie są one składowane w pliku bookmarks. Na szczęście można je spokojnie zaimportować do 3.
Czekać .
NoScript i Adblock działa jak ta lala. Spr. pisowni ok.
Czekać na wersję 3.1
No i klikać w aktualizację . Co jakiś czas dodatki , wtyczki itp. są aktualizowane do wersji 3.0. Stare , nie działające wtyczki, dodatki do 3.0 NIE są usuwane a tylko wyłączone.
Dodatki , wtyczki nie działające czekają na poprawkę i tyle .
SyntaxError mówisz tak bo pewnie nie używałeś ff 1.
Po przesiadce na dwójke zniknęły mi hasła.
Dlatego jak tylko przeczytałem o automatycznej aktualizacji do trójki wyłączyłem aktualizacje.
Nie wtyczek, tylko rozszerzeń. Może jest mniej, ale większość najpopularniejszych została już zaktualizowana.
Jak mnie wnerwia… ta polityka .
Jedna nazwa dla wszystkiego i było by bo sprawie .
A tak zaraz będzie wykład albo link do wykładu.
Basta .
Nie rozszerzeń tylko plugnów
A tak wgl. to mogli by uaktualnić trochę motywów z FF 2 do FF 3
Zrób kopię zapasową profilu, tak na wszelki wypadek. Bo to, że aktualizacja będzie bezproblemowa nikt Ci gwarancji nie da. To, czy używane przez Ciebie rozszerzenia są kompatybilne z nową wersją Firefoksa możesz sprawdzić na stronie https://addons.mozilla.org/pl/firefox/.
Jest wspólna nazwa - dodatki, ale wśród nich wyróżnia się rozszerzenia, pakiety językowe (lokalizacje), motywy i wtyczki.
Nie ma .
Wejdź na stronę fanów i źle napisz .
Wylecisz na stronę FAQ . I myśl co jest co , a jak nie masz czasu to wypad…
To jest polityka fanów. Uparli sie i tyle .
To ich rozróżnia od innych.
Fack.
Phylby , nie wiem o czym piszesz, ale łatwo możesz zweryfikować to co napisałem. Wystarczy posiadać Firefoksa 3 i kliknąć Narzędzia → Dodatki (w wersji polskojęzycznej). Żebyś się nie trudził, oto zrzut ekranu znaleziony w Internecie: http://mozillalinks.org/wp/wp-content/u … mighty.png
Ja mam jeszcze pole “Języki”, ale to pewnie dlatego, że mam więcej niż jeden pakiet językowy. Zresztą kategorie, które wymieniałem znajdziesz na https://addons.mozilla.org/pl/firefox/
Fani się uparli? Chyba żartujecie sobie. W Firefoksie wybierzcie z menu Narzędzia pozycję Dodatki. Jest tam jasno i wyraźnie rozdzielone co to rozszerzenia, co wtyczki, a co motywy. Nikt sobie tego nie ubzdurał, takie nazewnictwo wprowadziła Mozilla. Jeśli ktoś mówi o rozszerzeniach “wtyczki” czy “pluginy” to się po prostu myli i koniec.