Firefox 3.0 i problem z Flashem


(Adgolek) #1

Mam Firefoxa 3.0.5 i od samego początku jest w nim problem z poprawnym odpalaniem flashowych filmów. Nie widać np. filmów z tej strony - http://wiadomosci.wp.pl/kat,1356-89914,wiadomosci.html czy choćby stąd - http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/ ... etami.html

wszystkie wtyczki flashowe mam zainstalowane

możecie mi coś poradzić w związku z tym? Z góry dzięki


(Jag61) #2

Linki sprawdziłem - u mnie działają

jakie masz zainstalowane wtyczki?

u mnie z multimedialnych (powiązanych to wmp plugin, vlc plugin i shockwave flash plugin)


(Chillout) #3

Więc je odinstaluj , przeczyść rejestr Ccleanerem http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=2& ... r+2.04.543 - opcja Cleaner tylko pliki tymczasowe zaznaczasz i opcja Rejestr.

Ponownie zainstaluj wtyczki.


(Adgolek) #4

mam plugin shockwave flash. Odinstalowałem go. Przeczyściłem Cleanerem. Ponownie zainstalowałem (przy wyłączonym FF). Odpaliłem firefoxa. I nadal nic.

Oto skany powyższych stron, do których linki wcześniej podałem:

82b9095395a151a5m.jpg8549ef13532f05e9m.jpg

w ogóle nic nie widać. Nawet ramka się nie pojawia. Miałem tak od samego początku, zanim wszedł na rynek FF 3.0.

Co radzicie?


(ybu) #5

Sprawdź działanie stron w ten sposób:

Start>Wszystkie programy>Mozilla Firefox>Mozilla (tryb awaryjny)>Kontynuuj w trybie awaryjnym

http://mozillapl.org/wiki/Standardowa_D ... a:_Firefox


(Kamil1511) #6

To z tego co piszesz wynika, że miałeś tylko shocwave player. Ściągnij flash player ;p http://get.adobe.com/flashplayer/ , jak ściągniesz to wyłącz na chwile firefoxa, zainstaluj, włacz firefoxa i sprawdź czy teraz działa ;p


(Adgolek) #7

tryb awaryjny - wszystko gra, nie ma żadnych problemów

następnie wyłączyłem ten tryb i uruchomiłem w normalnym (tzn. nie awaryjnym) trybie, ale zauważyłem, że wszystkie dodatki jakie miałem, nie działają. Jak je przywrócić?

-- Dodane 07.01.2009 (Śr) 10:04 --

problem rozwiązany

winą za to, że Flash nie działa poprawnie, jest obarczony dodatek do FF - AdBlock. Nawet jego wyłączenie (w opcjach AdBlock) nie daje efektu. Dopiero, gdy wejdziemy w zakładkę FF NARZĘDZIA - DODATKI i gdy wyłączymy AdBlock, dopiero wówczas filmy z ww. stron będą działać.

dziękuję za pomoc


(kamil_w) #8

Nie pojawia się nawet ramka? Hmmm... to może nie chodzi tu o flasha? Może zablokowałeś wyświelanie ramek np w AdBlocku albo Remove It Permanently lub w czymś podobnym.


(Adgolek) #9

tak właśnie!

AdBlock namieszał. Mimo, że miałem go wyłączonego, to mimo to blokował filmy flashowe (nie wszystkie).

Problem rozwiązany.


(system) #10

To nie AdBlock namieszał, tyko stosowane przez Ciebie filtry do AdBlocka.