Firefox 3 i problemy z interpretacja kodu html


(system) #1

witam,

mam taka stronę http://www.mototeam.pl/q_quady.html i nowy Firefox 3 wyświetla długi szary pasek pod górnym falshem... pod firefox 2 i IE 6.0 nie ma takiego paska, co może być przyczyna? zauważyłem że takie cudaki pojawiają się tylko w tej przeglądarce firefox 3 i zawsze pod animacja flash... co możne być powodem? w kodzie nic takiego nie ma i widzę to na kilku moich stronach..


(adpawl) #2

arti1977, najpierw popraw pisownię w swoim poście (ąęśćź itd.) - inaczej temat -> kosz.

Jak wiesz przeglądarki różnie interpretują kod.

W tym przypadku ...zastanawia mnie, po co te flashe są w tabelach?

Widocznie wyłążą jakieś marginesy między tabelą a tym divem ramka. Wystarczy flasha umieścić bezpośrednio w divie wywalając tabele, a ewentualne wymiarowanie/formatowanie dodać w stylach.


(system) #3

to nie kwestia ramek czy divów... problem pojawia się tylko pod animacjami flash w Firefox 3... usuwałem ramki, divy i problem nadal jest


(adpawl) #4
#ramka {

    background-image: url(test_files/projekt_.gif);

    margin:0; padding:0; height:124px;

    }

    #ramka2 {

    background-color: #000000;

     margin:0; padding:0; padding-top:15px; height:565px;

    }

    #ramka3 {

    background-image: url(test_files/projekt0.gif);

    margin:0; padding:0; height:93px;

    }


...


(system) #5

nie bardzo rozumiem to co wkleiles, to ma niby rozwiazac problem? problem pojawia sie tylko pod animacjami flash, nigdzie indziej... pod flashem pojawia sie pasek dosc widoczny


(adpawl) #6

(system) #7

super dzieki dziala! :wink: tylko jeszcze podpowiedz jak to zrobic z tabelami zeby tego paska nie bylo, bezposrednio na stronie www.mototeam.pl/ jest animacja flash i pod ta animacja jest czarny pasek, calosc jest na tabelach jak to obejsc?


(adpawl) #8