Pytanie jak w temacie- googlowałem troche,i nic nie znalazłem. Troche porypany pomysł, jak by to miało działać tylko na win 10.
No Krystian na ciebie licze, a ty sie napieprzasz Nie rozumiem tego, robią fajną opcję, i zamiast dać ptaszka w ustawieniach, robią jakieś fikimiki że musi być czarny motyw tylko w win 10.
Co prawda nie wiem kto to Krystian i też nie wiem w czym problem…
Wchodzisz w dodatki wybierasz kartę motywy po lewej i z domyślnego zmieniasz na ciemny
Dzieki aesereht , ale to nie to aż tak głupi nie jestem to zmienia tylko motyw zakładek na górze, a w ff 70 jest nowa opcja, że wszystkie menusy, rozwijane, i opcje są czarne, ale tylko wtedy kiedy masz włączony ciemny motyw wwin 10.
Nie wierzę że tego nie da się włączyć na win 7.
Biorąc pod uwage, o ile dobrze pamiętam, od stycznia któregoś Windows 7 kończy wsparcie podstawowe w Microsofcie to Mozilla nie ma żadnego interesu aby wspierać windows 7. Po drugie Windows 7 nie miał trybu jasnego i ciemnego więc ten tryb automatyczny w FF 70 nie będzie działał w windows 7 bo musi system mieć taką opcję gdyż to działą z trybem ciemnym systemu, czyli Windows 10, macOS minimum 10.14.x i może w jakimś Linuksie chociaż nie mam pojęcia o Linuksie bo to system dla desperatów ostrych moim zdaniem
Ano wszystko się zgadza,tylko imo to jest jedna opcja do zmiany w about:config i to nie jest żadne rocket science,zeby to nie działało
Zmieniłes w about:config? Działą ci??
Ale co miałem zmienić? Znalazlem tylko opcję która to włącza, ale jeśli masz win10, dla win7 nic nie mam.
Pomaluj sobie w user(Chrome/Content)CSS?
Jak nie działają pliki kompletnie z Firefox 69-70+:
Aris-t2/CustomCSSforFx#unlock-custom-css-usage-in-firefox-69-and-newer
Oczywiście wykluczając, że twórcy nie porzucili kodu lub się nie zestarzał by nie nadążył za Firefox 70.
coś z 2018: https://support.mozilla.org/en-US/questions/1192351
Dziekuje Krystian, najlepiej chyba sie prezentuje ten shadowfox. Nie lubie aż tak ingerować w Ff ale chyba nie będzie wyjścia
Dobra może to zbyt oczywiste, ale to nie działa: Menu -> Kustomizacja-> na dole moje tematy i z rozwijanej listy wybieramy Dark?. To to czy nie to?
@Hrathen to właśnie to co ja napisałem
Ok już chyba wiem o co chodzi. Odpowiednikiem w windowsie 7 tego o czym myślisz jest tak zwana kompozycja o ciemnym kontraście.
Pulpit prawy przycisk > personalizuj > wybierasz ciemną kompozycje o dużym kontraście, a potem musisz modyfikować kolory tak aby się dało z tego korzystać
Niestety chyba tylko w Windowsie 10 da się ograniczyć kolorystykę tylko do aplikacji, więc wtedy jedynym rozwiązaniem jest użycie wtyczek koloryzujących po css
Mu chodzi by na Windows 7 menu z prawego klawisza myszy też się pokolorowało. Bo będzie miał je białe / jasnoszare zamiast ciemnego / czarnego.
@PIOTRT ps. shadow-fox
się nabawił jakiś bugów dla Firefox 69-70 jak obejrzysz obecne zgłoszenia błędów.
Na jeden w wątku ktoś podrzucił poprawki jak często otwierasz chmurkę spod ikony kłódki.
To piszesz o FF czy o systemie? Bo ja pisałem jak zmienić kolorystykę w Firefoxie.