Jestem w jednym środowisku, a nagrane rzeczy np. Kazaam, czy Vokosreen nie działają na FF. Na Operze spokojnie, nawet na Linuxie tego edga zainstalowałem i też działa.
Ustawień za bardzo tam nie ma
Jakiś pomysł?
No MP4 ogólnie, bo reszta na razie to kiepsko wygląda masa-jakość
H264 a firefox ;
Nie działa już kiedyś próbowałem. Bo te kondony są takie open , że 100 papiera nie zapłacą za licencję.
Mają jakieś grube zgrzyty, ale H264 jea,e OPEN. a to nie działa zawsze.
Linux juź tego używa od lat, A FF się uparła, bo kiedyś jakiegoś geja czarnego z pracy wyrzucili.
Znajdę artykuł podam.
Może to jakiś dziwny plik - niezgodny z MPEG-4 AVC:
https://caniuse.com/mpeg4 - MPEG-4/H.264 video format
Aby mogło ruszyć powinieneś używać „kontener” MP4 lub MOV (Apple):
- *.mov:
- *.mp4:
Firefox nie lubi MKV i AVI.
Jest jeszcze LAV Filters
Małe, instaluje się najnowszą wersję.
FF korzysta z FFmpeg do dekodowania.
Każdy screencast nagrany kończy się czymś takim
Opera nie ma z tym problemu
To może coś na windows do nagrywania? Za darmo bez znaku wodnego?
Ok osadzę video na jakiejś stronie i odpal to na FF
No właśnie u mnie też zadziałało --czary. pół roku nie chciało.
Nie trzeba ZIP jest exe/msi/dmg/tar.bz2:
https://ftp.mozilla.org/pub/firefox/candidates/89.0-candidates/build1/
Ale do 1 czerwca jeszcze mogą z 4 razy poprawiać kod wydania 89.
Ale to już głupszy nie może być ten firefox 89. Rozstrzelane menu - każda pozycja na szerokość paska narzędzi. I jak miałem zakładek na 3/4 ekranu, to teraz muszę przewijać te same zakładki na szerokość drugiego ekranu. Menu kontekstowe odpowiednio się rozszerzyło kolejowo, czyli co linijka tekstu, to stacja.
Firefox - robi się szerokie bydlę u góry. Poszerzyli paski u góry o 6 mm. Mogli zwęzić, bo monitory teraz, to dłuższe kiszki.
Wyłącz sobie wygląd „proton” tymczasowo:
browser.proton.enabled
= false
zmiana w 89 zachodzi po około sekundzie bez ponownego uruchamiania, chociaż dla odzyskania ikonek przed nazwą w wysuwanym prawym menu restart procesów Firefox się przyda.
Wyłączyłem ten pronton i górą FF zwęził się. Doopa z rozstrzelanym menu i zkładkami. Gdy chcę góry wąsko, to nie będę dokładał pasków zakładek. I tak to jest w czarnej d…