Firefox czesto sie zawiesza

Nie wiecie czemu moja przeglądarka Firefox 3.0.1 często mi się zawiesza tzn. działa a w pewnym momencie przestaje i muszę ja wyłączyć przez menadżer zadań. A co do mojego pc to mam windows xp home edition .

Odinstaluj i zainstaluj jeszcze raz…

I wyczyść za pomocą CCleaner.

Ile masz ramu??Bo jak mało to to możliwe że przez to tak się dzieje

Może standardowa diagnostyka pomoże. Wyłącz dodatki.

Ram 1 Gb

W ostatnim czasie na forach widzę sporo tego typu tematów. Najprawdopodobniej aktualizacja któregoś z dodatków okazała się być nie do końca kompatybilna (czyt. źle napisana) czy to z samym FF, czy to z innymi dodatkami i w konsekwencji jest to co jest - czyli zawieszenie FF. Dobrze będzie jak wykonasz standardową diagnostykę. W ostateczności można zresetować FF.

Patrzyłem podstawową diagnostykę ale nie pomogło, zawieszanie zdarza mi się gdy otworze sporo stron coś około 5 a co do dodatków to po instalacji zainstalowałem tylko ten z oneta do odtwarzania zwiastunów filmów.

ja mam po 20 stron włączonych i nawet nie zacina…

Jeżeli jest poniżej 5 stron to wszystko jest dobrze ?

Ja mam to samo ale jak przeczekam to jest ok

Poniżej pięciu raczej się nie zawiesza

spróbuj wyłączyć dodatki i sprawdzić jak będzie chodził FF.

o co chodzi z tym skrótem FF co on oznacza

FF ? FireFox.

Niestety, 3.01 ma poważne problemy ze stabilnością, po wyłączeniu proces przeglądarki czasami nadal działa w systemie i jak się chce uruchomić ponownie, wtedy nie widać strony startowej i zakładek. Ja na razie przeinstalowałem FF i zobaczę, czy będzie poprawa. Czasami też programy typu Norton 360 wchodzą w konflikt z Firefoksem.

Dokładnie. A w moim przypadku uruchamiał się z 30 - 60 sekund po załadowaniu systemu. Wróciłem do IE, bo już przestało mnie bawić ciągłe wieszanie i problemy z ff. I co proszę: Po deinstalacji ff i włączeniu IE zaraz po załadowaniu windowsa, przeglądarka szybko i idealnie startuje zaraz po dwukliku na nią. A powiem szczerze, że do 3 byłem wielkim zwolennikiem FF, ale jak widać można też się rozczarować produktami mozilli.

Ja nadal używam FF2 czasami jest mi potrzebny bo FF3 to nieporozumienie. Na codzień używam innej przeglądarki.

Ostatnio zainstalowałem dodatek fasterfox, wszystko było w porządku ale ostatnio mam takie dziwne wczytywanie stron mianowicie jak mi się strona wczytuje to leci czas ( w prawym dolnym rogu ) a jak przełączę na inną stronę a później wrócę to ten czas zaczyna się już od nowa. Czy może to być wina jakiś infekcji na pc czy może gdzie indziej szukać przyczyny ?

Przeskanuj http://www.mks.com.pl/skaner/ pousuwaj (działa pod IE)

FF3 obciąża mocno komputer. Jeżeli nie jest z nowszych, to radziłbym się przesiąść na FF2 lub IE.

A jak przeskanować tym skanerem online nie mogę zaznaczyć dysku C , a tak poza tym to mam zainstalowany dodatek Java Quick Starter czy to on potrzebny bo nie wiem po co on właściwie jest instalowałem javę ale na potrzeby Kaspecty online skaner.

Jeszcze jedno pytanie co do zakładek i innych ustawień w firefoxie 3 czy mogę je gdzieś zapisac, bądź też są gdzieś zapisane bo chciałbym je np. przenieś na inny pc albo gdy zmieniam ustawienia bądź włączam tryb awaryjny to mi one znikają i powraca mi do stanu początkowego.