Witam
Ktoś z użytkowników instalował może dodatek do Mozilli ADBLOCK plus ??
Jakie są wasze opinie nim ??
czekam na wasze info.
Witam
Ktoś z użytkowników instalował może dodatek do Mozilli ADBLOCK plus ??
Jakie są wasze opinie nim ??
czekam na wasze info.
Mam wrażenie, ze z 90% ma to zainstalowane. Jest to pierwszy dodatek jaki zawsze instaluję do Firefoxa, nie cierpię np. reklam latających po całym ekranie, które często bardzo obciążają procesor. Moja opinia - jak najbardziej OK.
Świetnie blokuje reklamy, czego chcieć więcej?
Racja
Adblock Plus jest OK.
Nie zapomnij go skonfigurować.
Jeżeli nie lubisz reklam to polecam jak najbardziej do tego dorzuć se No Script…bo też często się przydaje…
Jeżeli chodzi Ci o blokowanie reklam zdecydowanie polecam programik Ad Muncher. Działa i z Firefoxem, Operą i Chrome. Ktoś kiedyś napisał, że bloker reklam jest do blokowania a nie do klikania i blokowania… zgadzam się z ta osoba… sprawdź, czym ryzykujesz ???
Jak dla mnie gotowe filtry w adbloku plus są zbyt dokładne i czasami blokują nawet reklamy przydatne lub nieprzeszkadzające, dlatego instaluję adblocka, i samemu blokuję reklamy serwisów których nie chcę np. adv.wp.pl a swój własny filtr zapisuję co jakiś czas na dysku. Po kilku/kilkunastu tygodniach uczenia filtra co ma blokować, mam gotowy zestaw swoich reguł zapisany na dysku, który też zapisuję sobie na mailu w razie przeinstalowania systemu w przyszłości. Oczywiście jeśli ktoś lubi mieć blokowane wszystko jak leci to może skorzystać z gotowych list dostępnych w adbloku. Jak dla mnie dodatek bardzo dobrze się spisuje. Powiem szczerze, że wbudowany bloker w operze nie jest aż tak łatwy i intuicyjny jak adblock plus
Odkąd zacząłem swoją przygodę z przeglądarką Firefox począwszy od wersji 2.0 to zawsze pierwszym rozszerzeniem jakie instaluje to jest właśnie Adblock plus, polecam świetnie sobie radzi z nachalnymi reklamami, szczególnie te flashowe wręcz porażają jak nie zabijają nawet nieraz najmocniejsze procesory. Po instalacji możesz albo subskrybować gotową listę filtrów albo dodawać je samodzielnie.
Odkąd mam to rozszerzenie mam święty spokój z nachalną reklamą.
Ja bez Adblock Plus i Adblock Plus:Element Hiding Helper nie zaczynam pracy z FF. Podstawowe dla mnie wtyczki.
Adblock niebawem pewnie będzie instalowany razem z przeglądarką jeśli dalej będzie tak lubiany
Wg. mnie jest to bardzo przydatne narzędzie.
A pomyslcie teraz jakie straty ten adblock powoduje u wydawców stron.
te strony które szanujecie wpisujcie na adblocka jako nie blokowane, inaczej witryny będą bankrutować.
Rozumiem, że niektóre reklamy wkurzają ale nie wszedzie
To forum też ma reklamy. Chcecie je wykończyć ?
To połączenie się sprawdza. Ja nigdy nie korzystam z gotowych filtrów, sama blokuję te najbardziej nachalne reklamy (szczególnie te z uciekającym krzyżykiem).
Tak zgadzam się z Tobą, ale podczas wejścia na niektóre polskie strony to zanim człowiek dokopie się do właściwej treści to najpierw musi pozamykać nie raz stertę flashowych reklam, co gorsza niektóre nawet trudno jest zamknąć.
Tu na forum dobre programy i całym vortalu nie ma aż tak wyskakujących denerwujących reklam. to fakt.
Wiem że witryny muszą z czegoś żyć ale powinien być zachowany jakiś zdrowy rozsądek, np rezygnacja z wyskakujących flashowych reklam które po za tym że denerwują i trudno je nie raz zamknąć - spowalniają niekiedy pracę całego komputera.
I do tego jeszcze Flashblock i można zacząć robić cokolwiek w internecie. Bez tych 2 dodatków ani rusz.