Firefox - Facebook polubienie stron

Witam

Od paru dni mam następujący problem. Zawsze kiedy wejdę na Facebooku na jakiś fanpage to jest on automatycznie „polubiony” gdy na niego wejdę nic a nic nie klikam „Lubię to”, przeglądnąłem ustawienie na Facebooku nie ma nic na ten temat tak samo jak i na Firefox nie mam zainstalowanych żadnych dodatków czy coś.

Podejrzewam że to jest coś z przeglądarką bo na drugim komputerze takiego problemu nie ma… :confused:

Liczę na wasza pomoc. :wink:

zrób export zakładek i haseł z FF. Naspnie przywróć Fabryczne ustawienia i sprawdź czy naprawiło sie Ewentualnie przed tym krokiem Polecam przelecieć komputer ADVClenerem Można go pobrać z portalu
Konkretni oto mi chodziło zapomniałem o przejeciu tego przez inną firme AdwCleaner 8.3.0 - dobreprogramy

1 polubienie

Instrukcja jak resetować, Google i inne wyszukiwarki czasem „padają”:

https://support.mozilla.org/pl/kb/przywracanie-domyslnych-ustawien-firefoksa

Wtedy kopiuje się:

• historia
  • zakładki
  • hasła
  • cookies - można usunąć po odświeżeniu dla pewności
  • dane formularzy
  • słownik osobisty

(czyli można w 99,9% pomijać eksport zakładek i haseł - musiałby się reset nie powieść, że plik nie trafi na pulpit i nowego profilu Firefox)

Jak przetrwa lajkowanie to może masz złośliwe makro co „wykrywa” otwarcie „Fanpage” i szuka tekstu „polub”. Raczej AdwCleaner takiego makra nie wykryje, wtedy trzeba by sięgnąć po MBAM, Antywirus, przejrzeć raport FRST (autostart, harmonogram zadań, aktywne usługi/procesy).

1 polubienie

Dziękuję za waszą pomoc, dodam że zwykłe odświeżenie Firefoxa pomogło problem zniknął na dobre jak na razie.

Dzięki jeszcze raz! :slight_smile:

Ten temat został automatycznie zamknięty 180 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.