Od paru dni mam następujący problem. Zawsze kiedy wejdę na Facebooku na jakiś fanpage to jest on automatycznie „polubiony” gdy na niego wejdę nic a nic nie klikam „Lubię to”, przeglądnąłem ustawienie na Facebooku nie ma nic na ten temat tak samo jak i na Firefox nie mam zainstalowanych żadnych dodatków czy coś.
Podejrzewam że to jest coś z przeglądarką bo na drugim komputerze takiego problemu nie ma…
zrób export zakładek i haseł z FF. Naspnie przywróć Fabryczne ustawienia i sprawdź czy naprawiło sie Ewentualnie przed tym krokiem Polecam przelecieć komputer ADVClenerem Można go pobrać z portalu
Konkretni oto mi chodziło zapomniałem o przejeciu tego przez inną firme AdwCleaner 8.3.0 - dobreprogramy
cookies - można usunąć po odświeżeniu dla pewności
dane formularzy
słownik osobisty
(czyli można w 99,9% pomijać eksport zakładek i haseł - musiałby się reset nie powieść, że plik nie trafi na pulpit i nowego profilu Firefox)
Jak przetrwa lajkowanie to może masz złośliwe makro co „wykrywa” otwarcie „Fanpage” i szuka tekstu „polub”. Raczej AdwCleaner takiego makra nie wykryje, wtedy trzeba by sięgnąć po MBAM, Antywirus, przejrzeć raport FRST (autostart, harmonogram zadań, aktywne usługi/procesy).