Firefox - forum jest zamulone


(Kamil 1406) #1

Siema ! :slight_smile:

Jestem zdołowany bo od kiedy jest nowa skórka na forum

forum.radioparty.pl

to przy przeglądaniu go strasznie muli, gdy kulką chce zjechać w dół czy górę to chwilka minie zanim to sie stanie (taki pokaz slajdów, w dół jest płynniej niż w górę) czy też tym paskiem do przesuwania po prawej stronie przeglądarki.

Moja przeglądarka to firefox 3.6.12, a na explorerze jest wszystko dobrze, na chrome też jest podobny problem ale juz dużo mniej zauważalny (płynniej działa)

cookie itp to czyściłem nie raz.. Hmm przy przeglądaniu tego forum gdy chce coś zrobić to mam nagle 100% użycia procka, ale to tylko i wyłącznie na tym forum :confused: takie wymagania są ?:smiley:

Jak sie tego pozbyć ma ktoś pomysł ?


(greh) #2

Nie dostrzegam na Google Chrome żadnych niepłynnych ruchów.

Tak samo na Firefoxie.

Na IE nie mogę powiedzieć, bo po prostu nie mam. :smiley:

Czy stronka nie jest czasem na Flashu?

Może to on tyle zasobów pożera.

Napisz, jaki proces zabiera tyle procesora.

System masz czysty?


(Kamil 1406) #3

Gdy nie próbuje przewijać to oczywiście sie uspokaja i użycie proca spada do 4% no ale użycie pamięci ciągle takie same, po 124.

Nie wiem czy to na Flashu jest i czy to on powoduje, może.

System mam raczej czysty bo na nic innego nie narzekam.


(Cedar) #4

Może byś posortował po kolumnie "CPU" i pokazał te pozostałe procesy zajmujące procesor?

"Zaptaszkuj" - Pokaż procesy wszystkich użytkowników.

Zrzut aktywnego okna rób przez ALT + PrintScreen

Zainstaluj dodatki:

Adblock Plus https://addons.mozilla.org/pl/firefox/addon/1865/

NoScript https://addons.mozilla.org/pl/firefox/addon/722/


(Kamil 1406) #5

Według użycia pamięci:

wg cpu podczas bezczynności:

i wg cpu podczas przeglądania forum:


(Cedar) #6
  1. Napisałem abyś coś zrobił przy robieniu zrzutów (2 rzeczy) :wink:

  2. Masz zainstalowane te dodatki, które podałem powyżej?

  3. Pokaż listę wszystkich dodatków, które masz zainstalowane.


(greh) #7

Kamilss1406 , zmaksymalizować okna menadżera nie zawadzi, uwierz mi :smiley:


(Kamil 1406) #8

No dobra może tera dobrze wrzucę :stuck_out_tongue:


(Cedar) #9

Na początek - Mediabar (chyba od BearShare ) do wywalenia.

GaduGadu - po co Ci ten plugin?

To "coś" pod pluginem GG - co to takiego?

PS. nie pokazałeś "procesów wszystkich użytkowników" :wink:


(Kamil 1406) #10

Nie mam pojęcia od czego te pluginy :stuck_out_tongue: Powywalałem/wyłączałem je i nadal to samo :frowning:

Procesów innych użytkowników i tak nie ma więc juz nie wrzucam nowego ss.


(Drobok) #11

Wyłącz wszystkie rozszerzenia, wraz z pluginami w tedy spróbuj odpalić stronę ;]


(ra-v) #12

Ojjojjoj..... niedobrze. Trzeba wiedzieć co się ma na kompie. Nic samo nie może się instalować.

Też trochę rżnie kompa, ale nie za mocno.


(Monczkin) #13

Kamilss1406 , większych screenów nie masz? Proszę je poprawić zgodnie z zasadami forum. Nazwij proszę temat konkretnie, bez zbędnych problemów w tytule. Inaczej wyciągnę konsekwencje. Przeczytaj proszę ten temat. viewtopic.php?f=16&t=394978


(Kamil 1406) #14

Podsumowując nie jest to wina żadnej ze wtyczek czy jakiegoś dodatku.

Innych propozycji pewnie nie ma ?


(ra-v) #15

Może JavaScript (taki kod, co przeglądarka potrafi interpretować - dla laików) na forum z którym akurat ta wersja przeglądarki sobie nie radzi. Zobacz na np. stronę Chili Zet - u mnie Opera jest dobijana. Pewnie przez 600kB Javascriptu.


(Kamil 1406) #16

Dokładnie to samo dzieje sie na tej stronie też a nawet jeszcze bardziej.


(Łukash) #17

Może to przez 69 błędów i 27 ostrzeżeń w kodzie strony .

http://pastehtml.com/view/1by5lsu.rtxt