Firefox - hasło główne (i jego brak)

Witajcie! Mam problem z hasłem głównym w Firefoxie. Musiałem zmienić w nim profil, i ze starego odzyskałem tylko zakładki i hasła. W starym miałem wszystko fajnie skonfigurowane - otóż przy włączaniu Firefoxa wyskakiwał monit o hasło główne. Jeśli się go nie podało to nigdzie nie było autouzupełniania danych. Obecnie w nowym profilu hasło główne działa, ale monit o nie wyskakuje dopiero przy wejściu na jakąś stronę która wymaga wpisania danych(zalogowania). Pytanie: gdzie ustawić, aby monit o hasło główne pojawiał się przy włączeniu przeglądarki? Pytanie dość banalne bo mam to “na końcu języka” ale nie mogę sobie przypomnieć.

w linuxowym firefoxie (taki mam) jest to

Edycja -> preferencje -> Bezpieczeństwo -> używaj hasła głównego, chyba o to chodzi :stuck_out_tongue:

to powoduje włączenie hasła głównego ale NIE pokazywania go przy starcie Firefoxa

Narzędzia>> Opcje>> Bezpieczeństwo>> Używaj hasła głównego

jejku taka sama sytuacja jak poprzednio!

To powoduje włączenie hasła głównego(zabezpieczenie reszty haseł przed niepowołanym dostępem, i wyłączenie autouzupełniania danych) ale NIE pokazywania monitu o hasło przy starcie Firefoxa!

Może masz jakiś dodatek bo w ustawieniach nic niema sprawć co masz zainstalowane w MF

Adblocka i Fasterfoxa, nic więcej. Ewentualnie czy istnieje jakiś dodatek który nakłada hasło na FF i nie pozwala go wogole odpalić bez podania tego hasła?

ProfilePassword for Firefox

jest nawet po polsku:

http://mozillapl.org/katalogi_i_bazy/ba … or_firefox