Firefox i Adobe Flash Player=100% CPU i ścinanie komputera


(Mfilipkowski) #1

Witam,

Mam problem dotyczący przeglądania stron przez Firefoxa oraz inne przeglądarki.

Jeśli przeglądam strony procesor od razu wyskakuje na 100% użycia i ścina przeglądarkę.

Jeśli ruszę myszką na pulpicie to automatycznie procesor podnosi się w graniach od 10-30% i są lekkie ścinki.

Wszystkie sterowniki są zainstalowane najnowsze do grafiki,chipsetu,dźwięku.

Wszystkie metody które wyszukałem na internecie nic nie dały!

Proszę o POMOC co może być przyczyną!

Pamięć RAM 3GB[2gb+1gb 667HZ]

Windows 7 Home Premium 32bit

Procesor AMD Athlon 64 3800+[jednordzeniowy z tego co wiem]

Grafika:Nvidia Geforce 6100 Nforce 405

Płyta Główna: MSI MS-7309

Link do OTL: http://przeklej.net/file_details/149971.html

W razie potrzebnych jakichkolwiek informacji proszę pisać!


(Marcin1025) #2

Pełny skan Malwarebytes.


(Mfilipkowski) #3

Rozpocząłem pełne skanowanie.

Chciałbym jeszcze dorzucić że jest tylko jeden wykrzyknik w żółtym trójkącie w menedżerze zadań obok : "Kontroler multimediów wideo"

A system jest świeżo co zainstalowany i na początku nawet jak nic na nim nie było to ruch myszką i 10-30% wzrastał procesor :confused:


(falcon89) #4

W Menadżerze urządzeń kliknij prawym na Kontroler multimediów wideo, Właściwości, Szczegóły i podaj Identyfikatory sprzętu (kliknij prawym, Kopiuj i wklej na forum).

Spróbuj wyłączyć Akcelerację sprzętową wtyczki Flash

Kliknij prawym na filmik na YouTube, Ustawienia, pierwsza ikona z lewej (niebieski monitor) i odznacz Włącz przyśpieszenie sprzętowe

flashUst.png


(Mfilipkowski) #5

Przyśpieszanie sprzętowe wyłączone i może jakby troszeczkę mniej ścina ale jednak dalej to występuje i 100% procka.

A skanowanie nic nie wykryło.

PCI\VEN_14F1&DEV_8800&SUBSYS_00000000&REV_02

PCI\VEN_14F1&DEV_8800&SUBSYS_00000000

PCI\VEN_14F1&DEV_8800&REV_02

PCI\VEN_14F1&DEV_8800

PCI\VEN_14F1&DEV_8800&CC_040000

PCI\VEN_14F1&DEV_8800&CC_0400

Takie wartości są przy tym kontrolerze jako identyfikator.


(krejzol123) #6

Działo się to wcześniej ? według mnie to wina jedno rdzeniowego procesora


(Mfilipkowski) #7

Po tej aktualizacjii wtyczki na 11.9 się to stało chyba i procesor jednordzeniowy sobie z tym pewnie raczej nie radzi.

Pytanie czy jakbym zakupił procesor 2rdzeniowy to by coś dało?

I jeśli możecie podać przykład do tej płyty glównej procesorów 2-rdzeniowych to będę wdzięczny.

Btw: Na systemie XP też są lekkie ścinki dotyczące przeglądarki i wtyczki flash wiec nie wiem.


(krejzol123) #8

http://pl.msi.com/product/mb/K9N6SGM-V- ... CPUSupport lista obsługiwanych cpu

-- Dodane 03.11.2013 (N) 21:06 --

Ewentualnie spróbuj zmienić przeglądarkę np. opera