Firefox i inny kolor paska przewijania

Witam.
Jak w tytule, chciałbym zmienić kolor paska przewijania na jakiś bardziej kontrastowy, bo ten źle widzę. W starszym FF był kiedyś taki dodatek, niestety w nowym już go nie znalazłem, może ktoś ma i podlinkuje, a jak nie, to napisze jak można to zmienić.
Szukałem również w jaki sposób można zmienić tło na pustych (nowych) kartach, (to nie działa) chodzi mi o sam moment włączania nowego okna, często siedzę po nocach i nie przepadam kiedy dostaje po oczach mocną bielą całego ekranu, a różne dodatki, które używam i wypróbowywałem nie rozwiązują tego problemu. Ot po załadowaniu jest inny kolor, bądź tło, a nie przed załadowaniem. Miło byłoby mieć również czarne tło w opcjach/ustawieniach.

Na forum znalazłem podobny temat, niestety nie rozwiązuje on moich problemów.

I zmiana motywu czy też ustawienie czarnego tła w opcjach FF nic nie daje. Nadal jest biało jak na biegunie płn.

Firefox i inny kolor paska przewijania

W Firefox 57-61 jest to trochę skomplikowane ale jeszcze możliwe:

Dodatkowo można to zrobić z poziomu systemu dla wszystkich suwaków jak wolisz.

chodzi mi o sam moment włączania nowego okna, często siedzę po nocach i nie przepadam kiedy dostaje po oczach mocną bielą całego ekranu

@-moz-document url(about:blank) {
	body {
		background-color: #323234 !important;
		color: #D1D1D1 !important;
	}
}

albo może:

@-moz-document url(about:blank) {
	body.activity-stream, body:empty {
		background-color: #323234 !important;
		color: #D1D1D1 !important;
	}
}

Ciemną nową kartę ma też:

Mnie opcja koloru about:blank kolorowała iframe na stronach na “ciemno” i Artis-t2 to usunął dawno.

Hej. Dziękuję za tak obszerną odpowiedź. Prześledziłem wszystkie kroki przez ciebie przedstawione i zastosowałem się do podanych tam sposobów by osiągnąć zamierzony cel.
Niestety bez rezultatu, ale nie ma nic straconego. Po tym jak napisałeś ,że można ustawić kolor paska przewijania w systemie, znalazłem w końcu odpowiednią opcję i właśnie ją wybrałem. Dzięki temu nie tylko pasek przewijania jest teraz ciemniejszy i wyraźniej zaznaczony ,ale nawet tło eksploratora plików jest domyślnie w ciemnym kolorze, co bardzo mi odpowiada.
Co do tła nowej karty, tutaj pomogło mi wymuszenie stosowania wybranych przeze mnie kolorów w FF, teraz każda strona wygląda dosyć dziwnie, bo wszystkie są rysowane “jak w paincie”, ale chyba mogę się przyzwyczaić. O coś podobnego mi chodziło od samego początku.
Co mnie zawsze zastanawiało to, to że w trybie prywatnym tło nowej karty przed załadowaniem zawsze było fioletowe, szkoda że nie ma takiej opcji dla kart w normalnym trybie przeglądania.
Jeszcze raz dzięki za pomoc.

Prześledziłem wszystkie kroki przez ciebie przedstawione i zastosowałem się do podanych tam sposobów by osiągnąć zamierzony cel.
Niestety bez rezultatu, ale nie ma nic straconego.

Sam niestety nie dałem rady ogarnąć tego projektu Scrollbars (Aris-t2), niestety czasem jak coś nie działa od razu to się trochę odechciewa szukać instrukcji jak tego używać :confused: .