Firefox i Internet Explorer nie pokazuje znajomych na NK


(Ttyransk I) #1

Mam taki problem, gdy jestem np na nk i wchodze w znajomych to mi ich nie pokazuje, czemu tak się dzieje?

Dodam że jakiś czas temu jeszcze pokazywało...


(Sebos99) #2

Na internet explorer problem też występuje? Sprawdź problem przy wyłączonym programie zabezpieczającym.

Najlepiej zrób screen i wklej na forum

narzędzia- opcje- treść- włącz obsługę java script


(Dawid Czernek) #3

Jaka wersję mozilli posiadasz? Włącz obsługę języka Java Script


(Ttyransk I) #4

Obsługa Java jest włączona

Tak, problem ten występuje także w IE

Mam 3.5


(_tommy_) #5

Na początek proponuję skorzystać z tego.

Podobny temat już jest na forum.

Jeszcze jedno.

Na pasku FF wejdź w Pomoc -> Sprawdź dostępność aktualizacji. Skoro masz FF 3.5 to może czas zrobić niewielki update do v 3.5.2 ;]


(Byadii22) #6

Java Script to nie to samo co Java (maszyna wirtualna javy).

JS to m.im ci "znajomi" w nk a Java to np. reklamy obok listy znajomych :slight_smile: Włącz obsługę Java Script, albo zainstaluj Opere / Google Chrome i powiedz, czy problem i tam występuje.


(Dawid Czernek) #7

adii_22 jeśli chcesz powiększyć sobie liczbę postów to zapraszam do Offtopicu. O Javie Script już mówiłem - patrz wyżej, zainstalowanie Opery czy Chromu raczej nie pomoże skoro problem pojawia się równierz w IE. Zresztą przestawienie się na inną przeglądarkę to nie jest wyjście.


(Byadii22) #8

GarrD Chyba się nie zrozumieliśmy. Nikogo nie namawiam na inną przeglądarkę - po prostu nieraz jest zainstalowany jakiś program czy jakiś inny paść, co zmienia ustawienia w przeglądarkach i nieraz pomaga doinstalowanie kolejnej, choćby dla sprawdzenia czy działa (potem można ją wywalić) - u mnie pomogło, choć w nieco innym problemie. I nie chodzi mi o nabijanie postów - chodzi o drobne sprostowanie, którego jeszcze nie było w tym temacie. A poza tym to Ty wiele nie wytłumaczyłeś, nawet jeszcze powtórzyłeś treść, która była o post wyżej (sebos_krk - po jego poście, trzecim od góry, twój czwarty, nic nie wnosi) Do dalszej dyskusji zapraszam na PW, bo fakt faktem - robi się OT.


(_tommy_) #9

adii_22 niefilozofuj bo to nie ten temat. Pamiętaj następnym razem żeby czytać wątek i dodawać komentarze wg już wcześniejszych wpisów żeby nie prowadzić do bałaganu i offtopa następnym razem ;]

BTW ... koejną rzeczą jaką można zrobić z problemem opisanym przez kolegę Tomhawk1 to odinstalowanie FF, wyczyszczenie wszystkich zbędnych wpisów CCleanerem i ponowne zainstalowanie nowej wersji FF ;]

Pozdrawiam ;]


(Ttyransk I) #10

Próbowałem tym programem i nic

A nie chce przeinstalowywać bo bym stracił zapamiętane hasła, a nie chce mi się później wpisywać

A co do aktualizacji, to mam najnowszą 3.5.2


(_tommy_) #11

Wyłącz wszystkie wtyczki, zrestaruj FF. Jeśli to nie pomoże zrób następujące czynności

Start -> Programy -> Mozilla Firefox (Tryb awaryjny) i sprawdź czy to co nie działało.

Jeśli to nie pomoże to zapraszam na Polskie Forum Mozilli w celu dalszej pomocy :wink:


(Ttyransk I) #12

Zrobiłem tak i to samo


(_tommy_) #13

Napewno korzystałeś ze Standardowej Diagnostyki Firefoxa?

Hmmm ... a może coś siedzi Tobie na dysku? :-k

Daj jeszcze loga z HiJack This i wklej go TU.

Spróbuj też zrobić skan Dr.WEBEM (uruchomi się szybkie skanowanie, poczekaj aż skończy się przygotowanie do skanowania i zatrzymaj, w opcjach wybierz Pełne Skanowanie) i Malwarebytes Anti-Malware (uprzednio zaktualizuj bazę wirusów).


(Ttyransk I) #14

http://wklej.org/id/145870/


(bachus) #15

A nie blokujesz takich rzeczy jakimś magicznym softem? (AdMunch.exe).


(Ttyransk I) #16

Tak blokuje, ale jak go wyłącze to jest tak samo

-- Dodane 08.09.2009 (Wt) 17:10 --

To odpowie ktoś?

Zainstalowałem też Google chrome i jest to samo

Wyłącze tego admunchera i jest dalej tak samo!

Edit

Nie monituj.

Jeśli ktoś znajdzie rozwiązanie Twojego problemu, to się odezwie bez ponaglania.

Golden Finger