Firefox, instalki nowych motywów?

witam, mam takie pytanie czy na komputerze są gdzieś instalki zainstalowanych motywów do przeglądarki? chciałbym zrobić sobie kopie zapsaową moich ulubionych motywów tak aby mógł je instalować zawsze i wszędzie bez użycia internetu

Albo ściągnij je sobie ze strony, z której je pobrałeś albo użyj programu MozBackup.

ze strony nie da się ściągnąć ( instalowałem je ze str. producenta http://www.getpersonas.com/pl/gallery/All/Movers)

Ściągnij i zainstaluj wtyczkę FEBE. Za jej pomocą możesz utworzyć kopię całego profilu łącznie z wtyczkami które są zainstalowane, motywami, zakładkami i ustawieniami. Powstanie ci plik wynikowy o nazwie podobnej do tego: profileFx3{default}.fbu. Zmień rozszerzenie tego pliku z *.fbu na *.zip. W tym spakowanym folderze znajdują się wszystkie ustawienia z twojej przeglądarki. Żeby móc to zastosować na świeżo zainstalowanym Firefoxie trzeba rozpakować tego zipa i wszystkie wypakowane pliki wgrać w ten folder (przy domyślnej nazwie dysku): “C:\Documents and Settings\Administrator\Dane aplikacji\Mozilla\Firefox\Profiles i tutaj jest folder u każdego o innej nazwie np. jtgilqh2.default”. W ten dziwny folder skopiuj wszystkie wypakowane pliki. Jak zapyta czy zastąpić to potwierdź. Zamiast “Administrator” możesz mieć inną nazwę użytkownika więc otwórz folder o swojej nazwie. Jedna uwaga: żeby odnaleźć te foldery musi być uruchomiona funkcja widocznych ukrytych folderów.

Po wykonaniu tych operacji i otworzeniu Firefoxa powinieneś ujrzeć wszystko tak jak na twoim starym Firefoxie.

Tą wtyczką utworzysz też kopię selektywną, czyli krótko mówiąc: wszystko osobno.

Daj znać czy się udało.

Ściąg sobie jakie potrzebujesz i zainstaluj.

niestety FEBE nie kopiuje motywów, wykonałem kopie całego profilu, zmieniłem nazwę na zip, zajrzałem do folderu i motywów tam nie ma, dodatki i zakładki owszem są, ale ja chce moje motywy :frowning:

Ja robiłem to już kilka razy dodatkiem FEBE, wklejałem do folderu, który ci przedstawiłem i motywy, które miałem również były po odpaleniu przeglądarki. Zresztą zobacz na screenie. Jest opcja kopiowania motywów w tym dodatku. Spróbuj może metody selektywnej, tak jak pokazałem.

c88700ee2262b3a1.jpg

i tak próbowałem, zaznaczyłem motywy (tak jak ty) ale po eksportowaniu wszystkiego do folderu tam nie znalazłem żadnych motywów? a jak klikam szybka kopię to wyświetla mi tylko rozszerzenia do eksportowania, a motywów jak nie było tak nie ma :frowning:

Bzdura, oczywiście, że da się pobrać dowolny motyw.

PPM(prawy przycisk myszy) -> Zapisz element docelowy jako…

PPM możesz sobie klikać ale przeglądarka chce zapisać plik o rozszerzeniu .html a więc zapisuje skrót internetowy a nie motyw :!:

Barnaba dobrze mówi, bo zapisuje to jako *.htm ale mimo tego, iż wyłączysz internet to i tak w przeglądarce otworzy ci się motyw i mimo braku połączenia zastosujesz go. Wypróbujcie. Ja spróbowałem z wyłączonym internetem i działa.

ok, skoro tak mówisz, wieżę na słowo, dziki za pomoc :smiley:

Ja próbuje i na razie nie mogę zrobić kopi minimotywu. Z wyłączonym internetem działa

ale jak dałem wyczyść historię przeglądania i wyczyściłem cookies C:\Documents and Settings\Administrator\Ustawienia lokalne\Temporary Internet Files

to już lipa. NIC Z TEGO. Jak zrobić kopię minimotywów w firefoksie 3.6 żeby mieć na dysku ? Prosze o sensowną poradę ![-o<

Dodane 13.06.2010 (N) 14:02

Zrobione programem MozBackup. Wszystkie ustawienia przywraca, minimotywy też :razz: