Historia lubi powtarzać się:
Przeglądarki Chromium problemu nie robią.
A kliknij zaawansowane
Robiłem to, ale to jest tylko ominięcie problemu.
WP ma problemy z linijkami kodu.
Podobnie się zdarza na komputerowym firefox.
Aż wstyd tak pisać ale…
u mnie działa…
Ja tam blokuję na potęgę.
Forum DP:
Nie chodzi o blokowanie reklam, tylko od czasu do czasu nie podobają się firefoksowi certyfikaty serwera.
U mnie nigdy, chociaż miałem Firefoxa od wersji 3.0. Już też czwarty dostawca internetu. Co do błędów z certyfikatami, to zawsze była opcja dodać. Fakt, że czasem forum się “samo” psuło/zmieniało. To było ogólne zjawisko.
Komunikat jest jaki jest na pierwszym screenie. Jest tam przycisk “Zaawansowane” i pewnie można dodać certyfikat i mieć spokój.
Ja bym nie truł tyłka na forum, gdyby problem nie powtarzał się.
Wg. mnie fora są robione pod Chromium. Firefoxa olewają.
Skąd taki wniosek?
Nawet na google nic nie dubluje. D - 0, a uBO - 24.
Wniosek stąd, ze blokuje dokładnie te same rzeczy (skrypty, zapytania, żądania)
A, że akurat raz Ci blokuje ten, a raz drugi, to tylko kwestia, który dodatek szybciej akurat dobierze się do blokowania. A na Lightshoot, to najwięcej przekierowań zablokował ClearURLs:
No i dużo zależy co sobie wbijesz do uBlocka z listy:
https://filterlists.com/
Nie wiem poco Ci Disconnect jako dodatek. Firefox ma wbudowane listy Disconnect domyślnie:
https://support.mozilla.org/pl/kb/wzmocniona-ochrona-przed-sledzeniem-firefox-desktop?#w_co-blokuje-wzmocniona-ochrona-przed-sledzeniem
Firefox równo blokuje do rymu. Mozilla ma jakiś w tym sponsorowany brudny interes. Łatwo to sprawdzić. Można uruchomić firefoxa bez dodatków do blokowania. Sprawdzić stronę DP. Potem dodać dodatek disconnect me i przeładować stronę DP. Od razu wetnie większość reklam i śledzenie. Firefox tego nie potrafi.
Nie sprawdzicie a wiecie lepiej.
Uwaga dotycząca używania disconnect z innymi dodatkami filtrującymi, takimi jak Adblock Plus: Disconnect jest kompatybilny z innymi dodatkami filtrującymi, ale jeśli chcesz, aby Disconnect wyświetlał informacje o blokowaniu, odinstaluj, a następnie zainstaluj ponownie inne dodatki filtrujące (np. disconnect musi zostać dodany jako pierwszy).
Wyłącz DNS over HTTPS
Może klika dni temu Docent próbował aktualizować forum i coś nie wyszło…