Firefox nie ładuje stron


(Longman1) #1

Witam.

Mam problem z przeglądarką Firefox (najnowsza wersja). Od jakiegoś czasu Fox nie ładuje mi stron, a konkretnie to ładuje, ale nie za pierwszym razem. Czasami jedno odświeżenie pomaga, czasami pięć albo więcej. Dzieje się tak przypadkowo na rożnych stronach. Jest to strasznie irytujące. Z problemem borykam się już od ponad miesiąca.

 

Starając się jakoś rozwiązać to we własnym zakresie próbowałem wyłączyć wszystkie wtyczki i uruchamiać Firefoxa, ale na nic to się zdało.

 

Postanowiłem zrobić kopię zakładek oraz haseł i usunąć Foxa. Wywaliłem swój profil- folder, wszystkie foldery z program files, wszystkie wpisy z rejestrze. Zainstalowałem od nowa i mam to samo. Nie wiem już co robić bo problem jest strasznie irytujący. Proszę o pomoc.


(Nadi) #2

Możesz spróbować zainstalować od nowa, możesz zainstalować nową/inną przeglądarkę lub zrobić przywracanie systemu. Jak nic z tego nie może - odezwij się na PW.


(Przemek89k) #3

Skoro resetowałeś FF to spróbuj jeszcze przeskanować system programem Malwarebytes Anti-Malware i usuń wszystko co znajdzie, a jeżeli to nie pomoże to spróbuj zmienić DNS'y.


(Longman1) #4

@ Nadi pisałem już wyżej, że instalowałem od nowa.

@ Desperado właśnie co do programu Malwarebytes Anti-Malware skanowałem nim już nie raz,ale o dziwo do niego najbardziej mam podejrzenia. Instalując go jest przez jakiś czas wersja pełna potem pewne opcje zostają zablokowane. Nie wiem, czy to Malwarebytes Anti-Malware "siedząc w tle" nie był nadgorliwy. Mimo że nie siedzi już w tle nadal problem występuje. Jak mam zmienić DNSy i na jakie?


(Przemek89k) #5

MBAM to jeden z bardziej skutecznych programów i tutaj nie doszukiwałbym się czegoś złego po stronie twórców :wink:

Skoro skanowałeś nim system to mogę przypuszczać, że raczej jest w porządku - sprawdź jeszcze w trybie awaryjnym z obsługą sieci. A jeżeli chodzi o DNS'y to punkt 3 tego poradnika: http://blogkomputerowy.com.pl/szybsze-pobieranie-plikow-internetu-przyspieszyc-sciaganie-plikow/

 

A testowałeś może inne przeglądarki ?


(Longman1) #6

Inne przeglądarki działają bez zarzutu. Wygląda na to, że zmiana DNSów wg.poradnika,który podałeś pomogła (ale niemówię HOP, bo już tak było, że na chwilęsię uspokajało, a potem znowu to samo) -  wymaga jeszcze przyjrzenia się temu.


(Przemek89k) #7

A to dziwne, bo skoro inne przeglądarki działają poprawnie to nie powinien być to problem z DNS'em.


(Longman1) #8

Być może nie, ale po tych zmianach jest już wszystko ok, no może prawie wszystko bo o ile pozostałe strony działają elegancko = normalnie o tyle czasami google mocno zwalnia lub się nie odpala zarówno wyszukiwarka jak i wyszukiwarka grafiki,ale nie jest to regułą więc poobserwuję.

Puki co jest ok, problem po miesiącu się rozwiązał.

Na marginesie dodam, że oficjalne forum tak super zajęło się moim problemem: http://mozillapl.org/forum/viewtopic.php?f=15&t=46519&p=226207#p226207 - moderator zdobył się na 6 wyrazów. @desperado dzięki za pomoc. Jeśli problem powróci napiszę, jeśli nic nie pisze to oznacza, że wszystko jest w porządku. Dziękuję.

Witam, opisywany problem się rozwiązał jak wyżej wspomniałem, ale po zastosowanych zmianach czasami nie działają mi usługi google (nie ładuje stron) - przeglądarka, tłumacz itd. (tylko usługi google nic innego) jak to rozwiązać?