Mam taki oto męczący problem: Firefox od jakiegoś czasu ma problemy z wczytywaniem niektórych stron. Po prostu zatrzymuje się na etapie “Oczekiwanie…” i tyle. W tym samym czasie Opera i IE nie mają żadnych problemów z wczytaniem danej stronie. Dodam, że ten “efekt” po jakimś czasem mija i FF znów wszystko wczytuje aż do czasu następnego problemu… Na dodatek nie dzieje się tak, że nie chce wczytać żadnej strony. Nie wczytuje np. jednej - http://deviantart.com (Opera i FF ok). Nie widzi mi się jednak przesiadka na żadną z konkurencyjnych przeglądarek dlatego proszę o pomoc … Wersja FF: 3.0.5.
Całkowite usunięcie FF i nowa instalacja nic nie dały oprócz tego, że mam czystego FF … eh … trudno - przeboleje
Za to wyłączyłem w Kasperskim ochronę na 1 min (po tym czasie włącza się automatycznie) i zacząłem poruszać się po stronie sprawiającej problemy. Wszystko było w porządku. Po włączeniu ochrony natychmiast problem powrócił. Firewall w Kasperskim ma ustawione reguły dla FF tzn.:
DNS Service
Mozilla Firefox HTTP Activity
Mozilla Firefox Localhost Activity
Mozilla Firefox HTTPS Activity
Mozilla Firefox SOCKS Activity
Mozilla Firefox PROXY Activity
Mozilla Firefox FTP Activity
Mozilla Firefox FTP DATA Activity
Czy ustawienie reguły na “allow all” dla przeglądarki jest bezpieczne? Może jakieś inne rozwiązania?