Firefox - nie zapamiętuje ciasteczek na wszystkich portalach wp

Od kilku dni zauwazyłem że ff za kżdym razem jak wchodzę na jakąkolwiek strone wp( dobreprogramy ,wp ,pudelek, i tak dalej) wyskakuje okienko z monitem czy się zgadzam na ciasteczka- po kliknieciu zgadzam sie,odświeżenie strony albo po wejściu kolejny raz na daną strone znowu wyskakuje ten sam komunikat.
Czy ma ktoś tak jeszcze? Próbowałem czyścic ciasteczka, sprawdzałem ubo,nic nie pomaga.
Dzieje się to TYLKO na stronach wp,inne ciasteczka działają normalnie.
A co najciekawsze to samo sie dzieje na telefonie na przegladarkach chroma.
jakieś pomysły?

Wyłącz blokery reklam (albo używaj takich bardziej inteligentnych :wink: ) - w ten sposób wp chce nas zachęcić do wyświetlania reklam.

Wow nie wierzę, ale faktycznie to przez ublocka:) po wyłączeniu UBO przeładowaniu strony i ponownym włączeniu ublocka komunikat się nie pojawia :slight_smile: Dzięki, tgo żem sie nie spodziewał, dziady z wp muszą dalej kombinowac jak uprzykrzać życie użytkownikom .
edit a jednak nie , na DP to działa, na pudlu znowu się pojawia po jakimś czasie.

Usuń ciastka. Sprawdziłem na pudelku - bez monitu mimo włączonego pewnego blokera.

Ano dzięki,u mnie jednak to nie działa. Pojawia sie znowu to okienko,jak nie od razu to po kilku kolejnych odswieżeniach,ale przynajmniej wiem że to chodzi o blokera.

Jak nie czyścisz domen WP to możesz naiwnie kliknąć „zabraniam na zaufane interesy” i zostawić zgody wyłączone.

Ja korzystam z AdFuard DNS w routerze. U mnie wszystko chodzi.

Oni nadal żyją przekonaniem, że to 20 lat temu i komuś zależy, prosi, czy wręcz błaga (tak były tu nabory na OP-w gdzie ludki trzęśli się aby to dostać) aby wchodzić czy czytać.

Dziś jak strona staje się nie atrakcyjna czy w stylu „Ebola” omija się szerokim łukiem.
Już sobie poprawili walką z blokerami (można ale jak treści są wartościowe a nie copy paste czy clikbait). Dobijają się 1login wp, więcej stracili ludzi niż im ten durnowaty system zbieractwa danych dał kasy.
A teraz świadome czy nie komunikaty które powodują rezygnację z wchodzenia tu.

Tak naprawdę DP to synonim wyśmiewania gdy ktoś pyta o lamerską poradę to kieruje się go do DP :stuck_out_tongue:

Na tą chwile jedyne rozwiązanie jakie znalazłem jest rozszerzenie i dont care about cookies- komunikat pojawia się ale po sekundzie rozszerzenie go zabija:) Jak ktoś znajdzie jakiś lepszy sposób to piszcie.
Najbardziej by mnie interesował jakis specjalistyczny filtr do ublocka, który by to ubijał.

Na forum można wyciąć go nawet pickerem i z filtrem #$#* { filter: none !important } - na reszcie portali wycinanie blokować może osadzone wideo np. na wideo.wp.pl lub komentarze.

Podobną funkcjonalność ma PCC:

Na MINUS obu jest akceptacja zamiast klikania „odrzucam poliytkę ciasteczkową WP”.

Pewnie Still I don’t care about cookies też zamyka wyrażając wszystkie zgody dla WP:

Jak twórcy naprawią z 20 tysięcy błędów IDCaC i z około 2 tysiące swoich to przyłościowo będzie bezpieczniejszy niż porzucony IDCaC w ręce Avast-Norton team (jaki przez 4 miesiące nic nie zrobił publicznie widocznego).

1 polubienie

Dzięki Mistrzu :wink:

Ten temat został automatycznie zamknięty 30 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.