Firefox - niedziałające dodatki

W większości pomaga ustawienie w about:config
xpinstall.signatures.required na false
Potwierdzone na forum msfn, mozillapl i innych.

Ten dodatek po instalacji nie widnieje nawet w dodatkach.

Własnie, w wi,ększości. Robiłem to wcześniej ale nie pomogło.

Trzeba wpierw zezwolić na niewbudowane certyfikaty do pobierania dodatków i aktualizacji:
extensions.install.requireBuiltInCerts - false

Wystarczyło włączyć studies/badania i ruszyło. Ustawienia dodatków nie przepadną dopóki ich nie odinstalujecie.

1 polubienie

Mam zasadę że nie wrzucam do systemu (czy przeglądarki) wszystkiego co mi ktoś poleci w internecie. Nie wiem co jest w tym pliku, nie chce mi się sprawdzać czy jest czysty, dlatego wolę poczekać na oficjalną wersję i z czystym sumieniem otwierać strony bankowe :stuck_out_tongue:

@marcin82 Nie u wszystkich do zadziałało, albo ja mało cierpliwy byłem bo po chwili wyłączyłem nie widząc efektu :wink:

edit.
Po godzinie czekania certyfikaty faktycznie się zainstalowały.

Chyba widnieje :joy:

Niby wszystko OK, ale u mnie na pasku zakładek zniknęła ikonka DP i wygląda to tak: Na%20FF, a na Cyberfoksie tak jak poprzednio na FF: Na%20Cyberfoksie

Ja go wywaliłem i studies oznaczyłem jako zakończony eksperyment.

Nowy wątek, starej ikony nie odzyskasz, zmieniona na serwerze na tą śmieciową:

Jasne ale jest ale bo Cyberfoksa zainstalowałem dzisiaj. Dobre :thinking:

Bo pewnie zrobiono podmianę byle jak i może Firefox 52 (Cyberfox) widzi dziwny kod - @lisek / @narandill / @p.spaczek…?

Już prawie naprawiony.
https://www.dobreprogramy.pl/mozilla-firefox-dodatki-rozszerzenia-blad,News,101699.html

obraz
[Szybciej ta naprawa…szybciej!]

Ten temat został automatycznie zamknięty 180 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.