Firefox-pasek adresu nie trzyma wpisywanych stron

Pisałam już na forum firefoxa ale nikt nie odpowiedział. Mam firefoxa 1.5 i zobaczyłam, że pasek adresu nie zachowuje wpisanych adresów, historia jest ustawiona na wiele dni. Może jakaś porada.

Czyli bete która moze płatac różne figle.

A czy tak sam odzieje sie na ff 1.0.7 :?

W firefox 1.0.7 część trzymało a część nie. sprawdzałam w about:config i porównywałam np z mozillą to wpisy browser url są takie same a tam z adresami nie ma problemu.

A w ff masz zaznaczone oraz historie :roll:

schowek010ao.th.jpg

Historia na 50 dni i formularze zaznaczone.

A działo sie tak odkąd zainstalowales Firefox-a.

Spróbuj utwórzyc nowy profil…

Wyłacz ff, kliknij start uruchom i wpisz firefox.exe -profilemanager i utwórz nowy profil.

I teraz uruchom ff i wybierz nowy profil i na nim po próbuj czy tez sie tak dzieje…

Info

http://pomoc.firefox.pl/profile.html

Po utworzeniu nowego profilu pasek trzyma. Okazało się, że wpływ na to ma rozszerzenie do przeglądania stron w panelach, ściągnęłam je z polskiej bazy i działało ale nie wiem czemu wtedy pasek adresów nie trzymał. Po odinstalowaniu tego rozszerzenia jest ok. Co zrobić by przeglądać w panelach i mieć pasek w porzadku.

hmm. Jaka miales ta wtyczke :?

Ja uzywam Tab Mix Plus i Tabbrowser Extensions

Dzięki, zainstalowałam Tab Mix Plus i działa, pasek trzyma.

Tylko jeszcze jeden problem ze stroną Orange dawniej Idea. w poprzednich wersjach firefoxa nie było problemu a w tej becie wyświetlaja się puste ramki.

No u mnie tez niestety… :?

Niestety w becie duzo rzeczy nie wyswietla sie tak jak powinno :slight_smile:

W koncu to beta :roll:

Wielki dzieki za pomoc. :smiley: