Firefox - problemy z blokowaniem reklam

Hej. Mam pytanie czy to jest jakiś problem po mojej stronie czy ogólnie coś się wydarzyło, że dzisiaj na wszystkich stronach blokowanie reklam na firefoxie przez adblocka nie działa? Właściwie wszędzie wyświetlają mi się reklamy.
Będę wdzięczny za odpowiedź.

Sprawdź na wtyczce uBlock origin jak sprawa wygląda.
Bo ta wtyczka jeszcze działa dobrze.

Wtyczki umarły w 2021 (z końcem ery Flash, bo np. applety Java nie działają od Firefox 53, czyli od jakiś 8 lat nie ma ich w internecie w starym standardzie (trzeba było kod przepisać na HTML5 z JS)).

Jak na twoich stronach wypada kiepsko uBo to może AdGuard zna problem i ogarnął lepiej:

Nawet polskie strony możesz zgłaszać do ogarnięcia jak mają powyżej 100 tysięcy odwiedzających na miesiąc:

https://agrd.io/report

uAssets w takim wypadku zaleci by MajkiIT wziął się do roboty i bot nie zamykał zgłoszeń po 90 dniach nieaktywności czy ma ochotę ogarnąć stronę.

Na końcu może to infekcja komputera badziewiem i trzeba by zrobić skan AdwCleaner i potem MBAM, by zobaczyć czy wystarczy:

Mam też uBlocka. O dziwo dzisiaj wszystko już po staremu i reklamy się nie pojawiają… Nie mam pojęcia jaki był powód. Wczoraj to wyglądało właśnie jakby przestało blokować, reklamy miałem na youtube, twitterze, na interii, duolingo,

AdwCleaner nic nie wykrył, a z Malwarebytes mam od dawna ten problem, że najnowsze wersje już chyba nie podchodzą pod mój system.
Avast też nic nie wykrył.

Oczywiście, źle się wyraziłem nie wtyczka a rozszerzenie.
Chociaż jak sam Firefox stwierdza jeszcze dwie wtyczki zawiera;)

Ja korzystam z AdGuard i AdGuard DNS.

Wpisz te adresy w routerze najlepiej:
94.140.14.14
94.140.15.15

Do tego wygraj dodatek AdGuard.