Firefox się wyłącza lub zawiesza - jak to naprawić?

Witam, zainstalowany mam firefox v 19

Po uruchomieniu odpala mi się na 1-2sec. po czym sam sie wyłącza, raz na ok. 20 włączeń (czasami więcej) jak odpalę szybko 2-3 karty to działa dalej i nie wyłącza się dopóki sam tego nie zrobię (o co chodzi w tym…?) wiem, że dużo ludzi miało podobny problem, ale nie udało mi się go rozwiązać.

Próbowałem:

Reinstal Wtyczek typu: Flash,java,adobe - nic nie dało… wywaliłem antywir (kaspersky) - nic nie dało… dodałem do wyjątków w windowsie - nie nie dało…

próbowałem combofixem - również nic sie nie naprawiło, gdzie jest jakiś możliwy konflikt? proszę o pomoc!

Zaznaczam, że w trybie awaryjnym firefox działa poprawnie.

PC: AMD Phenom x6,4GB ram, Windows XP SP3, Radeon HD4850

Przeskanuj komputer Malwarebytes Antimalware,daj logi,może być jakiś syf w systemie na twoim koncie systemowym,dlatego w trybie awaryjnym jest ok.Robiłeś Combofixem,ale dla pewności spróbuj jeszcze tym.

Już jest FF wersja 20,starą odinstaluj i tą zainstaluj,miałem sytuacje,gdy FF 19 się “zamrażał” - to wygląda jakby wczytywał stronę i wisiał przez moment.Może być uszkodzony profil Firefoxa

Wyłączyłem akceleracji w Firefoxie i puki co ok. 10 razy poprawnie się odpalił, jak myslicie, dlaczego akceleracja była powodem wyłączania i zawieszania? (dziwne, że ten sposób rozwiązania przedstawiony jest w ok. 1-2% innych tematów o podobnym problemie a jest ich setki i o dziwo jest SKUTECZNY!)

! Dodatkowo mam pytanie ,mam to samo z Ipla (prgram to filmow/tv) po 1sec. się wyłącza, inne programy są ok działają normalnie mam z 15 innych. (może da się w systemie wyłączyć akceleracji dla poszczególnych programów?)

Akceleracja może nie być do końca dopracowana i dlatego

Przepraszam że się podpinam pod temat, mam podobny problem. Gdzie wyłączyć tą akcelerację ?

http://mozillapl.org/wiki/Standardowa_D … a:_Firefox

lub

deinstalacja-mozilli-firefox-thunderbird-t74599.html

Firefox -> Opcje -> Zaawansowane -> (Ogólne -> Przeglądanie) -> korzystaj z akceleracji (odhaczyłem to i działa)

abdull1 Powiedz czy pomogło

Dzięki

Nie próbowałem tego wyłączyć bo nie zdążyłem, mi pomogło to :

samoczynne-zamykanie-sie-firefox-t527967.html

Pozdrawiam

Koniec wsparcia Akceleracji Sprzętowej dla kart z serii HD 4xxx http://forums.mozillazine.org/viewtopic … &t=2682635

Musisz pozostać z wyłączoną akceleracją, na części kart wymuszone włączenie akceleracji może działać poprawnie ale nie musi… :wink:

Przed formatem wszystko było ok i nie musiałem wyłączać akceleracji aby działał Firefox, nie wiem dlaczego teraz muszę.

Czy w opcjach karty da się wyłączyć akceleracje? chcę wyłączyc dla Ipla bo może ona mi blokuje odpalanie bo po 1sec. wyłącza się.

Masz najnowsze sterowniki dla karty? Flash najnowszy? Możliwe że piaskownica Flash miesza.

Nie wiem jakim cudem odpaliła się ipla w trybie zgodności windows 95:p, ale jest napis na górze

“wersja adobe flash player zainstalowana na tym komp. może powodować problemy ze stabilnością ipla. Kliknij tu aby pobrać nowszą wersję”

w tym problem że pobrałem najnowsza i nic nie dało nie wiem skąd ten napis… i dlaczego

Dodane 04.04.2013 (Cz) 10:45

Ktoś zna powód dlaczego ipla sama się wyłącza po 1sec.?