Firma kurierska OPEK - gdzie się skontaktować?

Witam

Mam taki problem.

Otóż zakupiłem sobie na allegro rower.W poniedziałek został wysłany, lecz dzisiaj jeszcze nie dotarł.Posiadam nr nadania przesyłki.Mieszkam na dolnym śląsku, gdzie mam zadzwonić zeby skontaktować się z tym kurierem ?

Trzeba było poprosić sprzedawcę, żeby nie korzystał w ogóle z usług tej firmy. Jak widać, nie cieszy się ona dobrą opinią.

Złączono Posta : 03.07.2007 (Wto) 18:01

Ale najlepiej najpierw zadzwoń do nich.

Tu masz numery do przedstawicielstwa we Wrocławiu:

Resztę numerów masz na stronie http://www.opek.com.pl/usl_krajowe.htm .

Nie można oceniać firmy po jednym incydencie, ja z ta firmą współpracuje cały czas i jeszcze ani razu się nie zdążyło żeby były jakieś uchylenia, średnio raz w tygodniu mam od nich towar na sumy średnio wynoszące ~1000zł.

Na stronie, którą podałem, wymienionych jest wiele incydentów. Najlepiej zadzwoń do nich albo przyjdź do najbliższego przedstawicielstwa.

To nie znaczy, że wszystkie.

Zadzowniłem do nich, przeprosili, że wczoraj nie mogli.

Dzisiaj po 14 mają się stawić u mnie :slight_smile:

Najgorsza firma kurierska jaka jest ponieważ zamówiłem przedmiot na allegro miał być w przeciągu 24h max 48h, a dostałem po 7 dniach :? nie polecam tej firmy kurierskiej.

Ja tam z takimi krótko trzymam.

Zadzwoniłem jeszcze raz do firmy OPEK.

Spytałem się czy długo mam czekać na przesyłke skoro miałą być po 14.

Poprosiłem o numer komórki do kuriera, który wiezie moją przesyłke - zadzwoniłem i powiedział, że maksymalnie będzie do 17.

Z taką firmą trzeba naprawde krótko. Po prostu nie można odpuszczać i dopiąć swego. Wtedy przesyłka będzie migiem :slight_smile:

może uda mi się tu podpiąć - więc mam pytanie - Wie ktoś jak sprawdzić status przesyłki po numerze listu przewozowego w tej firmie… bo mi się otwiera jakieś logowanie no i co z tym mam zrobic ? :? jesli nikt nie wie to poczekam do jutra i bede ich od rana telefonem meczyc ;]

Opek jest bajką przy wyczynach firmy GLS

ja żle wspomina m ostatnią przesyłke do mnie za pobraniem Opek

miałem zapłacić 140 złoty dałem kurierowi 200 a ten do mnie ze nie ma wydać wiec poprosiłem go aby przeszedł na nastepny dzień a ten przyszedł sobie po tygodniu tłumaczac sie ze miał wiele zleceń

najlepszy kurier wg mnie to UPS kilka razy z ich usług kożystałem i nigdy sie na nich nie zawiodłem

Tak UPS w sumie chyba działa najlepiej

i Siodemka.com :wink: jak dla mnie najlepsi …

Mi Opek rozwalił iPODa , nie polecam również.

a ja pracowałem w Opeku i ta firma to porażka. np.rzucają przedmiotami łap to twoja paczka i paczka spada na ziemie :?

lub na tv (Lcd) w kartonie leża kartony(ok 50 kar.) i na dodatek ciężkie. wiec nie polecam tej firmy

Informacja ze źródła…:slight_smile:

na szczescie sami dziś zadzwonili i pojechałem sam odebrać z filii paczke osobiscie :slight_smile:

No to jest sprawna firma…zmusić klienta do osobistego odbioru…to pewnie wersja oszczędności na paliwie… :o

Witam!W zeszla niedziele,czyli 21.10 kupilem na Allegro iPoda…sprzedajacy w poniedzialek napisal ze wszystko ok i ze wysyla paczke firma kurierska OPEK!Pomyslalem ok…ale jest juz czwartek 25.10 a kurier jeszcze nie dotarl…dzwonilem pare razy do roznych oddzialow,pisalem maile…nic…zero odzewu…jedyne co mnie cieszy to fakt ze nie wplacilem kasy na konto,mialobyc za pobraniem…po przeczytaniu tych wszystkich negatywnych opinii zaczynam watpic w to czy kiedykolwiek dostane ta paczke…

może dostaniesz :smiley: ale czy będzie cały to nikt ci nie obieca :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue:

albo znając Opeka paczka zaginie :stuck_out_tongue: :x

Witam, widzę że dobrze trafiłam. Też mam problem z firmą OPEK. Otóż 19 listopada 2007 wysłałam przesyłkę do serwisu na naprawę gwarancyjną. Kupiłam sprzęt za prawie 3000 zł który się zepsuł, więc serwis wynajął kuriera. Kurier nie miał dla mnie potwierdzenia odbioru (w biurze mi powiedziano że kurier widocznie nie miał drugiego druku) a przesyłka zaginęła. W chwili obecnej jestem w stałym kontakcie z serwisem, który walczy z firmą kurierską o odszkodowanie, a ja od listopada jestem bez sprzętu. Z tego co wiem kurier, który zabierał ode mnie przesyłkę w dalszym ciągu pracuje, nie mam wątpliwości że to on sobie “pożyczył” moją paczkę. Dobra rada: nigdy więcej Firma OPEK.