Przymierzam się w najbliższym czasie zakupić laptopa. Zakup ten ma być na kilka lat w związku z czym zależy mi na niezawodności. Chodź obecnie używam laptopa firmy HP i to z wadliwej seri dv9700 nie uważam go za złego a wręcz przeciwnie ani razu mnie nie zawiódł. Chodzi bez zarzutu od 3 lat. Być może zasługa tego że został zakupiony w stanach. Jako że już jest słaby dla mnie a potrzebuję mobilności skłaniam się ku kupnie innego laptopa. Sądzę że godne zaufania firmy to DELL I TOSHIBA. Jak wg was ma się to w rzeczywistości. Warto zainwestować w laptopa którejś z tej firmy?
To wcale nie brednie. 6 lat temu to 6 lat temu. Teraz trudno wskazać producenta gwarantującego naprawdę przyzwoity poziom swoich wyrobów. W tej chwili bardziej przykładają się ci producenci, którzy dopiero budują wizerunek swoich produktów jak np. Samsung. Ogólna zasada jest jednak taka: im droższy sprzęt tym większe prawdopodobieństwo, że dłużej nam posłuży (nie tylko ze względu na wyższą ogólną wydajność). A za 4,5k można już znaleźć coś przyzwoitego.