Flash[odczytywanie komurek excel-a]


(Admin Kot) #1

Witam wszystkich serdecznie

mam pytanie, na które jakoś nie mogę znaleść odpowiedzi w necie, mianowicie:

czy trzeba to robić strasznie długą drogą (przerobienie xls na txt, następnie usuwanie średników -zastępując je enterem - z pliku za pomocą skryptu php i dopiero przekazać "w jakiś sposób" do flasha)??


(Airborn) #2

zdaje się, że bezpośrednio do flasha to nie, ale i drogę okrężną można sobie skrócić, są specjalne klasy do czytania plików xls (przykład, zapewne jeden z wielu: link)


(adpawl) #3

...a jednak podobno tak link1 link2 , szkoda tylko że brak źródła.

No ale jak by jeszcze w sieci pogrzebać, to może się znajdzie ...a jak nie, to skontaktować się z gosciem