Mam takie byc może proste pytanie. Czy ukryte foldery ,z których obecnie nie korzystam np Default User lub All Users Windows mozna usuwać? Obecnie jestem jedynym uzytkownikiem i wszystkie moje dane idą na Usera o moim imieniu.Czy w związku z tym moge tamte foldery w calosci usunąć ? Czy to nie wplynie na System?
I moze jeszcze jedno,a czy inne widoczne foldery tzn All Users moge usunąć ? Bo akurat tutaj ,co jakis czas jakiś program dopisuje swje skroty w menu start.Obecnie mam widoczne 3 foldery oprocz mojego w DiS.Te dwa pozostale -to Adninistrator oraz Administator z moim imieniem .Moim zdanie wszelkie tutaj modyfikacje nie powinny mieć wplywu na stabilność systemu. Ale chcialbym sie dowiedzieć ,co na ten temat sądza bardziej zaawansowani użytkownicy.
Jeżeli nie potrzebujesz kont innych użytkowników możesz je usunąć ale na pewno nie przez usunięcie tych folderów.
Najprościej to Start > Uruchom > control userpasswords2 i tam można robić wszystko z kontami - zmieniać nazwę, usuwać, zmieniać hasło, zmieniać tryb logowania.
Mi nie chodzi o szukanie brakujacego miejsca na dysku,bo z tym na dzisiaj nie mam problemu .Ale chetnie zajrze pod wskazany link zaraz. Moje pytanie mialo charakter typowo poznawczy .Chcialbym jak najwiecej wiedzieć na temat dzialania systemu. Rozumiem,że raczej nie ruszać tych innych ukrytych folderów w DiS? buc może są to pozostalości po poprzednich systemach .bo już kilka razy na tym komputerze system był reinstalowany. Na dzień dzisiejszy potrzebny mi jest tylko moj User ,ale rozumiem,że ten drugi widoczny All Users tez musi być ? Ale chyba w obrebie niego można cos usuwać? A folderów Administratorów nie ruszac? Bo nic nie wspomnialem o 2 pozostalych,jak Network Service i Local Service. Tych nie mialbym odwagi ruszyc .Czy one powstają od razu w trakcie instalacji Systemu? A czy może mi ktoś powoedzieć ,jakie konkretnie foldery sie pojawiają po świeżo zainstalowanym systemie? Czy ktoś ma to sprawdzone .? czy jest jakiś standard w tym temacie?