Forbidden 403

Witam :slight_smile:

Postanowiłem założyć sobie stronkę, wszystko grało wrzucałem pliki na ftp do dnia wczorajszego. Wrzuciłem jakiś szablon html na serwer włączam stronę - sater.net.pl i zastaje taki oto napis: #-o

Forbidden

You don’t have permission to access / on this server.

Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.

Apache/2 Server at sater.net.pl Port 80

Szablonu nie mogłem usunąć wyskakiwał błąd, poprosiłem administratora serwera o pomoc usunął te pliki lecz błąd na stronie jest nadal :?

Szukałem rozwiązania w google lecz go nie znalazłem.

Proszę o pomoc, i odpowiedź na pytanie w czym leży problem i jak go rozwiązać.

Dziękuje za pomoc

Pozdrawiam, shaman1213

Jaki masz chmod dla tych plików?

Te pliki zostały usunięte przez administratora serwera jak pisałem. Zdaje mi się,że ten chmod był 644.

Natomiast chmod dla byle jakiego pliku,który chce umieśćic na ftp wynosi 755.

Tu właśnie leżał problem - zablokowałeś dostęp do folderu i jego plików na serwerze :wink:

hmm, te pliki, o które mi chodzi to były pliki szablonu html.

Pliki potrzebne do działania serwera (coś takiego mi napisał konsultant) zostały przywrócone są to takie foldery jak: logs, private_html, public_ftp, public_html, stats. Każdy folder jest pusty. kiedy dodam do folderu stats,czy gdzie kolwiek indziej index.html z np. jakimś napisem na stronie nic się nie wyświetla poza tym Fobidden 403.

Jak naprawić ten problem?

Zmień uprawnienia tych katalogów na 755

Zmieniłem. Błąd występuje nadal.

Proszę o pomoc ![-o<

Spróbuj zmienić na 777 i powiedz, czy błąd nadal występuje.

Jeżeli jesteś pewien co do chmodów tych katalogów, to zmień nazwę pliku .htaccess na htaccess.txt (o ile istnieje).

Zmiana na 777 także nie pomogła :cry: :cry:

Niestety .htaccess nie istnieje…

Mógłbym prosić o screenshota z widoku Total Commandera? Tak, żebym widział te katalogi i uprawnienia w kolumnach.

Spróbuj jeszcze skontaktować się z administratorem serwera i zgłosić błąd związany z dostępem do plików na serwerze.

Proszę bardzo. Jeśli trzeba zrobię więcej screenów.

Tak, jeśli na forum nikt nie będzie w stanie mi pomóc skontaktuje się z administratorem.

totalcommandeer.jpg

Czy plik index w katalogu public_html ma atrybut 644?

Zmiana atrybutu na 644 index.html naprawiła cały problem! !!

Dziękuje bardzo, Recider.

Pozdrawiam.

Proszę bardzo :wink:

A, dla bezpieczeństwa zmień atrybuty folderów na serwerze na 755. CHMOD 777 pozwala wszystkim na edycję tych katalogów, więc zmień jak najszybciej :smiley: