witam zrobilem kumpeli formata dysku C;/ i po zrobieniu wszystkiego nie ma internetu a ona nie posiada to kompa sterownikow do karty sieciowej komp dziala …
net jest podpiety karty sieciowej co mam zrobic prosze o jakis linki do sterownikow
Według mnie karta sieciowa została wykryta, tylko połączenie nie zostało skonfigurowane. Zobacz na zrzut http://img.wklej.org/images/9135Clipboard02.jpg , strzałeczką zaznaczyłem, że ikonkę sieci. Widać, że karta działa, tylko jest problem z połączeniem. Najedź na nią, powinien pojawić się komunikat z przyczyną awarii. Jeżeli ni pojawi się, to kliknij dwa razy na nią. Co pisze w oknie?
Może Twoja kumpela nie ma przydzielanego ip automatycznie tylko ma neta zrobionego na “sztywno” czyli trzeba wprowadzić adres ip,maske podsieci,dns,bramę domyślną?
Skoro ma modem to najprawdopodobniej trzeba wklepać jakąś konfigurację… Proponowałbym zadzwonić to usługodawcy i zapytać się czy trzeba konfigurować połączenie i jeżeli tak to poprosić o nią i w razie problemów dać konfigurację na forum to pomożomy skonfigurować…
Jaki to jest modem (model), a może router z access pointem? Jak mam rację, to spróbuj wejść w jego ustawienia (przez przeglądarkę) i zobacz, czy włączone jest przydzielanie adresów sieciowych przez DHCP.
Tak, jak Piotr2008 napisał, najlepiej zadzwoń do dostawcy i dowiedz się, jakie są prawidłowe ustawienia.