Chciałabym móc odtworzyć na komputerze transmisję zapisaną za pomocą dekodera, niestety żaden z programów zainstalowanych na komputerze nie daje rady, nie udało mi się tego również przekonwertować na jakiś normalny program. Plik główny (prawie 3GB) ma format ts, 2 pozostałe mniejsze pliki mają format dvr, jeden nazywa się tak samo jak ten plik o formacie ts, drugi ma nazwę “info3”. Plik główny otwiera się w odtwarzaczach na komputerze (np. Windows Media Player) ale nie odtwarza się, pokazuje jedynie czas trwania. Jakieś rady?
Plik jest zaszyfrowany i można go odtwarzać prawdopodobnie na dekoderze tylko. (DRM)
W smart tv nowożytnych praktycznie sytuacja wygląda tak samo.
Nie napisałeś z jakiego dekodera.
Pliki .ts z tunerów sat powinny się dawać bez problemu odtwarzać np. w VLC.
Jak nagrywam jakiś program/film z TV i muszę przekonwertować to używam Free Audio Video Pack.
http://www.pazera-software.pl/products/free-audio-video-pack/
Jest on w wersji portable. Uruchamiasz go, kilkasz Video -> AVI/MPG lub Video -> MP4 (Wszystko zależy czy chcesz w formacie avi lub mp4) Ja wybieram mp4. Więc dalej musisz kilknąć Video/Audio -> MP4. I tak plik video w każdym formacie mogę przerobić na mp4/avi bez utraty jakości. Tylko jeśli plik ma prawie 3GB to może konwertować się z 8-16 godzin.
Pozdrawiam.