Format z płytek recovery? Jak to zrobić?

Witam,

chciałbym się dowiedzieć jak przeinstalować system z Windows 7 na Windows Viste, posiadając 3 płytki recovery. Co z nimi zrobić, co wybrać w BIOS’ie , żeby zaczeło się instalowanie systemu? Czy instalacja takiego systemu z tych płytek przebiega tak jak normalnie? Czy mając trzy płyty recowery, trzeba je wkładać w odpowiednim momencie? Proszę o szybką pomoc.

Po pierwsze jaki to laptop?

Z jakim systemem go kupiłeś?

Recovery to nie instalacja, tylko przywracanie systemu z kopii.

Cześć

Fredek133 może warto zajrzeć do instrukcji? Zapewne jest w niej napisane jak wygląda proces przywracania systemu do stanu fabrycznego z płyt recovery.

Kupiłem go z Systemem Windows VIsta, ale był formatowany i teraz jest na nim Windows 7, wieć jak można przywrócić windows viste?

Cześć

System Windows Vista możesz przywrócić z płyt recovery które posiadasz.

Po szczegóły kieruję do instrukcji.

Przed tym zrób sobie jednak backup ważnych danych na płytę, pendrive, dysk zewnętrzny etc.

Dobrze, zajrzę, a jakbyście mogli powiedzieć w jakim dziale ją znaleźć to był bym bardzo wdzięczny.

Cześć

Trochę samodzielności, nie wiem jaki laptop posiadasz więc tym bardziej nie wiem w którym dokładnie miejscu znajdziesz takie informacje.

Robiąc według instrukcji, włacza się wybór systemu ( mam tylko windows 7), i jeszcze opcje zaawanosowane, gdzie jest miedzy innymi naprawa systemu i różne tryby… CO mam zrobić jak nie działa mi według instrukcji?

Cześć

Podaj jaki laptop posiadasz.

HP 550

Cześć

Ustawiłeś w BIOSie aby komputer startował z napędu CD/DVD?

Ustawiłem.