Formatowanie dysku C

Witam, zainstalowałem ponownie Windowsa XP i działa wszystko, sformatowałem dysk D i jest pusty, ale jak wchodzę w dysk C, to dalej mam stare programy, foldery itp. jak sformatować to tak, aby zniknęło i był tam tylko windows ?

Raczej go nie “zainstalowałeś”, lecz nadpisałeś. Dlatego wszystko, co było na partycji C pozostało nietknięte. Aby tak nie było musisz wykonać “czystą” reinstalację, której etapem jest właśnie formatowanie partycji systemowej.

Ale wybrałem opcje formatowanie szybkie NTFS

Instalator Windows nie ma funkcji “nadpisania”. Co “Ty” rozumiesz przez to pojęcie? Może przytoczysz swoją definicję?

W innych sytuacjach “nadpisanie” jest uważane jako zapisywanie nowych nowych danych na miejscu starych, zastępując je, więc Twoja “teoria” już na wstępie “bierze w łeb”. Nie pierwszy raz bierze w łeb.

Poczytaj co to jest nadpisanie (zamazanie) pliku, zanim znów zaczniesz używać tego określenia: http://pl.wikipedia.org/wiki/Zamazywanie_pliku.

Prawdopodobnie była to instalacja jak każda inna, tylko zainstalował system tylko bez formatowania partycji systemowej, więc wszystkie stare dane pozostały.

Z poziomu instalatora systemu? Każdej partycji oddzielnie?

Dobra zrobiłem jeszcze raz, usunąłem partycje, i stworzyłem nową, zainstalowałem Windowsa i działa, teraz mam inny problem, Windows jest po angielsku, mimo że jest ustawiony język polski (pewnie dlatego, że jest to windows z USA) można pobrać jakieś spolszczenie ?

Windows XP nie ma możliwości legalnej zmiany języka na inny. Ty zmieniłeś tylko układ klawiatury na polski.

A wgrywając servis pack 3 PL coś pomoże ?

Część systemu może spolszczyć się, generalnie trochę mieszasz.

Jest duża szansa, że go nie wgrasz bo instalator stwierdzi niezgodność wersji językowych.