Formatowanie dysku, instalacja visty, brak języka polskiego

Witam, znajomy dał mi swojego laptopa, chciał abym sformatował mu dysk, i ponownie zainstalował Viste. W BIOSie ustawiłem start z DVD, instalacja z płyty przebiegła pomyślnie, jednak mam dwa problemy.

1. Jak można ustawić język na polski? W panelu sterowania wszystko ustawiłem na polski (klawiaturę, region itd.), jednak dalej jest wszystko po angielsku, wyczytałem że trzeba coś pobrać (chyba Multilingual User Interface) ale nie wiem czy to o to chodzi.

2. Po włączeniu się komputera na pulpicie pojawiło się takie okienko http://img709.imageshack.us/img709/5708/p2802101552.jpg i ciągle coś ładuje, co to jest?

Zdziwiło mnie też to, że nie musiałem wpisywać kodu seryjnego. Proszę o rady i pomoc, pierwszy raz mam do czynienia z Vistą.

Zrób ten zrzut/zdjęcie większe bo nic nie widać, jaka to wersja Visty ??

Wersja Visty to Home premium.

Co do tego obrazka, to chyba nie warto umieszczać go ponownie, ponieważ co chwilę i tak treść się zmienia, kilka razy komputer się zresetował, podejrzewam że to instalacja oprogramowania, lub coś w tym guście.

Chyba się trochę pośpieszyłem z napisaniem tego tematu. Już wszystko działa, tzn język ustawiony, teraz sprawdzanie wydajności trwa, wydaję mi się że już wszystko jest dobrze.

Stawiałeś ten system z Recovery DVD lub partycji Recovery, takie zachowanie jest normalne, jak by się coś działo to daj znać.