Formatowanie RAW to NTFS

Siema mam taki problem mam pendriva oormacie plików RAW próbowałem go przeformatować do NTFS różnymi programami lecz zawsze wyskakuje mi coś w stylu Failed to format. Przeformatowałem go do fat32 i próbowałem znowu do NTFS jednak to tez nie działa czy ma ktoś jakiś pomysł?

Gparted i jedziesz. Możliwe że pendrajw ma jakieś zabezpieczenia i dlatego nie można go sformatować do NTFS.

Witaj,

rzuć okiem tu, masa porad:

http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1199839.html

a co dokładnie mam zrobić tym programem Gparted ?

Co do tamtych porad z forum to żadna nie działa a Partition Magic nie wykrywa nawet Pendriva albo nie wiem jak go w nim uruchomić 0.o

Nie sprawdzałem informacji na ten temat ale według mnie żadne pendrive’y nie maja oryginalnie systemu plików NTFS. Proponował bym jednak pozostanie przy FAT32, nie robi zbytniej różnicy i nie ma co kombinować skoro wszystko działa.

No niestety jest różnica. Wrzucając większe pliki przy formacie plików FAT32 jak jest w moim przypadku musisz je dzielić na party co jest niewygodne i czasochłonne.

W linku, który wrzuciłem, masz podane przynajmniej 2 rady, które rozwiązują problem bez instalacji czegokolwiek. To kwestia ustawień. Po co strzelać z armaty do komara?

Wszystkie te porady spróbowałem zrobić jednak za każdym razem był jakiś błąd.

Taaa… No patrz, ja właśnie zastosowałem jedną z nich (podpowiem, że obrazkową) i zadziałało bez problemu… Co to znaczy JAKIŚ BŁĄD? Nie można go tu zacytować?