Formatowanie Vista

Siemka mam problem otoż moj kolega kupił wczoraj laptopa z windowsem Vista i teraz żaluje ponieważ na viscie niemozna robic niektorych rzeczy i potrzebuje zrobic formata najgorsze jest to ze jesli mamy plyte xp to gdy ja wkladamy do kompa wszystko jest ok ale vista blokuje i niemozna zrobic setupa i wogule ma tak duzo blokad i smieci ze chcemy zrobic format ale niemamy plytki oryginalnego xp a visty wogule on plytki niema prosze was o pomoc jak zrobic format krok po kroku narka i pozdro sitan 93

to jak chcesz zainstalować?

i o jakie blokady chodzi?

no niewiem z instalacja niema problemu lecz z formatem visty a blokady sa rozne pelno firewalli itp

jaki problem?

SATA chyba o to chodzi.

więc Ci nie pomożemy ;]

ale może mieć legalny klucz :o więc sie nei czepiaj a zresztą chłopak prosi aby napisać mu jak usunać viste a nie jak ma zainstalować xp!Z tego co widzę to ma oryginalną viste bo kupił z laptopem

Vistę ma legalna a nie może zainstalować pirata, więc pomocy tu nie uzyska

Witam!

Przed formatowaniem radzę zrobić (wypalić) płyty z obrazem recovery VISTY, bo za jakiś czas - gdy wszyscy będą mieli VISTE i będzie można robić na niej niektóew rzeczy, będzie problem z powrotem (w stylu nie mam oryginalnego nośnika jak zainstalować VISTE…)

A tak btw - jakich “niektórych” rzeczy nie można robić? Bo może w tym da się pomóc (ja używam VISTY od roku i poza problemem z oprogramowaniem NOKIA Map Loader działa ok)

ok dzieki za wszystko kupuje legalnego xp jednak i dziei wam za pomoc :slight_smile:

Hmm gdzieś czytałem, że mając oryginalny system możemy legalnie korzystać z jego poprzednika w danej wersji. Czyli jeśli mamy Vistę Home Premium możemy legalnie korzystać z XP Home. Tylko nie wiem czy tak jest do końca :stuck_out_tongue:

to bylo z windows xp profesional…i systemy starsze od niego mozna bylo miec

kuhar - tak samo jest z Vistą.

to czemu na stronie m$ tak nie pisze??

A gdzie ty to widzisz ?? :stuck_out_tongue:

na monitorze czytając posta , to jest chyba oczywiste… :o nie potrzebna była ta twoja uwaga chyba próbujesz sobie nabijać licznik postów. :shock: