Włączyłem i zacząłem się zastanawiać czy to prawdziwe czy z gierki. RTX miesza w głowie a dodatkowo te trybuny
Widzę sztywną widownię i to na pewno nie real
Nie wiem jak można pomyśleć że to real…
Graficznie ciut lepiej niż F1 na PS3.
Widocznie to produkcja z wczesnego dostępu:grin:
Kiedyś Canal+ dawał opcję( po to kupiłem) wyścigi F1 i różne kamery, na różnych kanałach. Gdzieś coś takiego jest dostępnego teraz? Kokpit, tył, przód, z boku. inny bolid itd.
Porównywanie tego do gierki, raczej bez sensu.
Powiem szczerze, że nie słyszałem o takiej opcji, ale nie zdziwię się jak ktoś wymyśli “F1 motion caputre” na żywo i będzie można sobie wyścig oglądać z dowolnej kamery poprzez aplikację na komórce.
To było z 20 lat temu.
To w sumie ciekawe, na logikę opcja taka powinna być rozwijana. Może za drogo wyszło i porzucili.
Fajne to było. I tak, koszty, coś tam napisali , że licencja, ze względu na niską oglądalność itd.
To się z nimi pożegnałem.
chyba coś takiego już jest:
No to w sumie lekko zahacza o system o którym pisał @jajecpl. Dodać tylko jeszcze więcej kamer. Sprawdziłem z ciekawości, teraz przez apkę można " Włączyć radio kierowcy. Śledźić akcję na żywo z kokpitu; usłyszeć o wzlotach, upadkach i ciosach, kiedy się zdarzają."
Ja to myślałem o renderingu 3D na żywo na bazie aktualnych danych i pozycji samochodów z toru. Tak jak w gierce, wtedy można kamerę ustawić dowolnie. Kokpit, z lotu ptaka, z pod koła…
Pierwsze wrażenie zanim się pomyśli. Włączam kanał o wyścigach formuły E i spodziewam się relacji z toru a pojawia się to. W sumie to już jakby taki system mają (zintegrowali to jakoś z rFactor? https://www.youtube.com/watch?v=CbW4aVbgd34), jednak fakt taka F1 2020 z RTX robi to lepiej.
Edit: eeeeeee… to jest Formula E: Accelerate czyli sim racers tego w realu nigdy nie było. Myślałem że odtwarzają wyścig na silniku symulatora