Wiem że generalnie powinienem z tym problemem pisać do usługodawcy home.pl, lecz problem lezy po stronie kodu. Otóż Home wprowadziło sobie antyspam, od zawsze korzystam z gotowca scriptu do wysyłania formularza ze strony www, lecz od momentu wprowadzenia antyspamu zwyczajnie padł. Ich forum się wystawiło, a ja kombinowałem na miliardy sposobów i dalej kaplica. Co może być nie tak w tym kodzie że ich system go blokuje.
Kod jak kod, wygląda ok. Musi działać, ale na home wszystko jest możliwe. Wątpię, że się z nimi dogadasz, prościej zmienić usługodawcę. Problem leży po ich stronie dokładnie w konfiguracji serwera.
Właśnie w tym problem, ze mam u nich kilka hostingów, więc zmiana odpada.
Z tego co wyczytałem ze szczątkowych danych (Bo oczywiście brak klarownej odpowiedzi, tylko zapytania na forum, gdzie przerabiają kod mogę wywnioskować że chodzi o fakt konieczności identyfikacji maila wysyłającego i odbierającego, strona sama z siebie nie może wysyłać bez identyfikacji, lecz ni w ząb nie jestem w stanie przekształcić tego kodu pod ich wymogi.
Podam przykład po innym kodzie i cytacie z ich forum.
Ja nawet nie wnikam. Home jak zwykle sobie coś wymyśli i oczekuje, że się wszyscy do nich dostosują.
Na podstawie tego co oni zaproponowali to wydaje mi się, że powinieneś w swoim kodzie zmienić tą linijkę:
$headers = 'From: '.$field_email."\r\n";
i podać w niej swoje dane, ale skąd te dane wziąć to już nie pomogę. Dziwne trochę, że uwierzytelniają w taki sposób wysyłkę maili.
Reszta Twojego kodu raczej zgodna z tym co zmienili i napisali by stosować.