Formularz , ocenianie pliku, podswietlenie obrazków


(Krzysiekrys1) #1

Mam 3 pytanka :

Po 1 : Mam formularz i chce aby podczas wysyłania danych nie otwierał sie ouktlok expres . Czy da sie jakos przerobic kod w html ?

Po 2: Mam stronke i mam na niej pliki , chce zrobic ocene kazdego pliku ale nie wiem jak. Czy moze jest jakis gotowy kod do ocen ?

Po 3: Chce zrobic menu z obrazków i chce aby po najechaniu na obrazek podswietlil sie, nie wiem jak to zrobic ?

Bardzo prosze o odpowiedzi , prosze nie kierowac mnie do kursów


(L337 Crew) #2

proponuję przeczytać to:

:arrow: http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.php?t=84202

:google:

Javascript ? MouseOver ?

Klik

:google:8)


(Krzysiekrys1) #3

Skrypt downloadu

hmmm nie rozumiem szukalem ale tylko dla php a ja chce dla html :frowning:


(Fora) #4

takich rzeczy w samym html-u nie napiszesz.

musisz użyć do takich skryptów albo php albo Javascriptu.

i Kropka :mrgreen: .


(Krzysiekrys1) #5

Ale mi duzo pomogles :evil:

A moglbys mi podac stronke z takim skryptem


(adam9870) #6

Z PHP trzeba skorzystać. Tylko jak chcesz mieć możliwość taką to poszukaj serwera z obsługą PHP i co najważniejsze obsługującego funkcję mail().

Funckja OnMouseOver w JavaScript. Zobacz punkt numer 4

http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.php?t=79822

W HTML'u nie piszę się skryptów. Przeczytaj:

http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic ... 457#632457


(Krzysiekrys1) #7

Ale mam pytanko moze zle to sformułowalem w 1 pkt chodzi mi o takie cos aby zrobic tak jak jest na stronce nie bd podawal adresu ,mozna tam dodac wlasny filmik czyli podaje sie adres, nazwe itp i sie wysyłą na maila admina. I gdy chce wyslac otwiera mi sie Outlok Expres


(Fora) #8

http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.php?t=85311&highlight=upload+mail