Formularz - pominięcie programu pocztowego


(Gesiu) #1

Witam ! Czy mógłby mi ktoś pomóc z kodem

<?php

if (count($_POST))

{

	////////// USTAWIENIA //////////

	$email = 'moj@mail';	// Adres e-mail adresata

	$subject = 'moj temat';	// Temat listu

	$message = 'Dziękujemy za wysłanie formularza';	// Komunikat

	$error = 'Wystąpił błąd podczas wysyłania formularza';	// Komunikat błędu

	$charset = 'iso-8859-2';	// Strona kodowa

	//////////////////////////////


	$head =

		"MIME-Version: 1.0\r\n" .

		"Content-Type: text/plain; charset=$charset\r\n" .

		"Content-Transfer-Encoding: 8bit";

	$body = '';

	foreach ($_POST as $name => $value)

	{

		if (is_array($value))

		{

			for ($i = 0; $i < count($value); $i++)

			{

				$body .= "$name=$value[$i]\r\n";

			}

		}

		else $body .= "$name=$value\r\n";

	}

	echo mail($email, "=?$charset?B?" . base64_encode($subject) . "?=", $body, $head) ? $message : 


$error;

}

else

{

?>

KLUB






KRAJ 






ZAWODNICY






K-10N
K-12
K-14
K-16
K-18
K-21
K-35
K-40
K-45
K-50
K-55
K-60
K-65
K-70
K-75
K-80
K-85

M-10N
M-12
M-14
M-16
M-18
M-21
M-35
M-40
M-45
M-50
M-55
M-60
M-65
M-70
M-75
M-80
M-85

		(...)


















<?php

}

?>[/code]

Muszę zrobić formularz, ale chcę, aby nie był potrzebny do wysłania program pocztowy. Ten formularz wrzuciłem na http://www.bajkarumia.pl/gesiu/formularz.php

Chciałem również się dowiedzieć czy jest możliwość stworzenia formularza, który po wypełnieniu jednego okna (w tym wypadku zawodnik) automatycznie tworzyłoby się drugie okno pod spodem, a jesli nic bym nie wpisał to nie ??


(Wojsmol) #2

Witam

Jeżeli chodzi o ominięcie klienta poczty to zaimplementuj klase phpmailer i po sprawie.

Pozdrawiam


(Airborn) #3

w php nie, ale w JS już można by o czymś takim pomyśleć


(Asterisk) #4

Zmień tytuł na konkretny używając funkcji icon_edit.gif

Inaczej temat poleci do śmietnika.


(Gesiu) #5

A w jaki sposób to zrobić ?? W sprawach formularzy jestem ciemny :stuck_out_tongue: