Fortnite OG Sezon

Witam Jak w tytule od niedawna mozna sobie grac w fortnite OG sezon jako ze gralem kilka dobrych lat temu w fortnite chcialem sobie przypomniec na czym to polega i jak sie gra no i zainstalowalem gierke odpalilem i wszystko bylo przez pierwsze minuty okay …A po chwili gasną mi monitory i wylacza mi sie PC, Myslalem ze to zwykly zanik pradu lecz za drugim i trzaecim razem stalo sie to samo komputer nie restartuje sie nie wylacza sie gra tylko komputer sie sam z siebie wyłącza

Probowałem na jednym ekranie miec wydajnosc hwmonitor na podglad temperatur i osiagniec a na glownym monitorze gralem sobie i nic z cyferek nie wyciagnalem temperatury perfekcyjne przy ustawieniach grafiki w grze na najwyzsze temperatura oscyluje w okolicach 60% i 50% wydajnosci GPU i CPU podobnie tam temperatury mniejsze

szukalem w internecie czy moze jest to jakis ogolny problem ale nic nie znalazlem

W podgladzie zdarzen nasunelo mi sie cos takiego ale nie wiem czy to moze byc zwiazane z tym problemem:
Inicjowanie rejestracji certyfikatu SCEP dla elementu System lokalny za pośrednictwem elementu https://AMD-KeyId-907d65e9b562315997dd5ad086b2b7598957b92c.microsoftaik.azure.net/templates/Aik/scep nie powiodło się:

GetCACaps

Metoda: GET(16ms)
Etap: GetCACaps
Nie można określić nazwy serwera lub adresu. 0x80072ee7 (WinHttp: 12007 ERROR_WINHTTP_NAME_NOT_RESOLVED)

Sprzęt:

CPU-AMD RYZEN 5 3600XT
GPU-GIGABYTE RADEON 5700XT
MB-GIGABYTE B450
RAM-64GB CORSAIR
DYSK NA KTORYM JEST GRA M2 SAMSUNG EVO 970
ZASILACZ :SilentiumPC Supremo FM2 Gold 750W

Jezeli ktos jest w stanie pomoc albo nakierowac mnie na przyczyne tego co sie dzieje to prosze o pomoc

Mo,luwe, ze zasilacz lub mobo. Z innymi grami krst to samo ? Pobierz program do testu GPU Furmark i zobacz, czy podczas testu się wyłączy.

Sorki ja sie nie znam mozna prosciej co oznacza mo,luwe ?

Zastanawia mnie tak ze np grajac w apex legends nie wylacza mi kompa jak tam jest o wiele bardziej zaawansowana grafika a na fortnite poprostu z d*** wylacza mi sie pc i to nie wyglada tak ze zatnie mi sie gierka i wylacza sie pc tylko stale 150fps nic sie nie dzieje z grafika i cpu i wylacza sie od tak jakbym prad odcial tylko dziwnie bo pierw monitory gasna i po sekundzie komp

Tu logi z furmark i screany

PC się nie wyłączył podczas testow moim zdaniem gpu zdało egzamin wysmienicie patrząc na temperatury i osiągi czy są jakieś inne sugestie co moge zrobic jak sprawdzic bledy ewentualnie jak zapobiec
furmark_0001.txt (3,0 KB)