Witam mam problem z gra fortntie . Mianowicie gdy chce sobie pograć w fortnite to na początku wszystko elegancko chodzi lecz po jakiś 5-10 minutach zaczynają występować ścinki. Wygląda to tak że np. Z 80 fpsy spadają do 1-4 fps i następuje zaciecie. W późniejszym stadium rozgrywki takie zjawisko występuje co 20-30 sekund. Specyfikację laptopa:
Procesor: Intel Core i3 2.00 Ghz
Karta graficzna: Nvidia Geforce 940MX
Ram: 4GB
Dysk : 1 TB HDD
Wszystkie gry chodzą jak marzenie tylko z Forntie mam problem. Liczę na waszą pomoc. Za każdą odpowiedź dziękuję.
oddać lapka do czyszczenia i dołożyć ramu jeśli to moralizm.jeszcze jaki masz typ zasilania ustaw na wysoką wydajność.unpark cpu coś daje ponoć.mi nic nie dał ,ale tobie
Wydajność mam już na wysoką A unpark nic nie pomógł. Jedyne co mi pozostaje to dołożyć ramu . A wiesz może o co chodzi z tym całym zapychaniem ramu? Bo mam wrażenie że właśnie w tym tkwi problem
Ja to właśnie z fpsami nie mam problemu. W gta 5 jestem w stanie grać nawet na najbardziej wymagających modach graficznych. Ale przeczyszcze antywirusem i dam znać
Informatykiem nie jestem, więc mogę się mylić i to nie musi być wina ramu. Jednak całkiem możliwe, że to jego wina jeżeli ma niskie taktowanie. Tym bardziej, że to tylko 4GB