Fortnite zacina po pewnym czasie

Witam mam problem z gra fortntie . Mianowicie gdy chce sobie pograć w fortnite to na początku wszystko elegancko chodzi lecz po jakiś 5-10 minutach zaczynają występować ścinki. Wygląda to tak że np. Z 80 fpsy spadają do 1-4 fps i następuje zaciecie. W późniejszym stadium rozgrywki takie zjawisko występuje co 20-30 sekund. Specyfikację laptopa:

• Procesor: Intel Core i3 2.00 Ghz
    Karta graficzna: Nvidia Geforce 940MX
    Ram: 4GB
    Dysk : 1 TB HDD
    Wszystkie gry chodzą jak marzenie tylko z Forntie mam problem. Liczę na waszą pomoc. Za każdą odpowiedź dziękuję.

Jakie temperatury masz podczas stresu ?

ram może fortnite lubi dużo ramo. kiedy ostatnio czyściłem .

Temperatury to już nie problem. Na początku miałem Max 75° I postanowiłem zainwestować w podkładke chlodzacą za 120 zł. Teraz w stresie Max 65-70

Czyli co powinienem według Ciebie zrobić?

oddać lapka do czyszczenia i dołożyć ramu jeśli to moralizm.jeszcze jaki masz typ zasilania ustaw na wysoką wydajność.unpark cpu coś daje ponoć.mi nic nie dał ,ale tobie

Wydajność mam już na wysoką A unpark nic nie pomógł. Jedyne co mi pozostaje to dołożyć ramu . A wiesz może o co chodzi z tym całym zapychaniem ramu? Bo mam wrażenie że właśnie w tym tkwi problem

wirus może

mój kolega w gta 5 miał podobnie.ale na lepszym kompie i7 940m 4gb ram.ale miał mniej fps niż ja. przeczyścił anty wirusem i ccliner i cyk duże fps

Ja to właśnie z fpsami nie mam problemu. W gta 5 jestem w stanie grać nawet na najbardziej wymagających modach graficznych. Ale przeczyszcze antywirusem i dam znać

jak masz win 10 to 4gb to za mało do gier

Jaką częstotliwość ma ten RAM? Może to jego wina. Reszta podzespołów też nie jest zbyt dobra. Wszystkie gry chodzą jak marzenie? Jakoś powątpiewam :smiley:

dysk ssd czy hdd

Czy mógłbyś mnie nakierowac gdzie sprawdzić częstotliwość ram? Pisząc “jak marzenie” mam na myśli że są grywalne. Mój błąd :wink:

Tak jak w opisie : HDD

Informatykiem nie jestem, więc mogę się mylić i to nie musi być wina ramu. Jednak całkiem możliwe, że to jego wina jeżeli ma niskie taktowanie. Tym bardziej, że to tylko 4GB

Częstotliwość ram sprawdzasz w menadżerze zadań zakładka wydajność naciskasz pamięć i tam masz.

1 polubienie

jakim cudem ci tnie to dziwne przy kompie tej klasy

Nie jestem autorem tematu jedynie pokazuje gdzie znaleźć informację.

Częstotliwość: 2133 MHz. Zauważyłem przy okazji że zużycie ramu na samym pulpicie bez żadnej gry wynosi 41%