Witam, od kilku tygodni posiadam problem z w/w grą, otóż mam spadki z 300 fps do zera. Wszystkie sterowniki są zaktualizowane oraz wysoka wydajność jest włączona. Dziwi mnie to ponieważ nie mam słabego sprzętu: + gtx 1080 gigbyte.
Instalowałeś jakieś niebezpieczne/nieznane aplikacje?
W zwykłym użytkowaniu też komputer przycina?
No właśnie nie, posiadam tylko gry z autoryzowanych źródeł, dodam również, że fortnite był instalowany na dysku ssd.
A inne aplikacje, są tam takie “ulepszacze” jak np. Driver Booster?
Kiedy zainstalowałeś system?
Posiadam jedynie slim driver oraz programy do sprawdzania stanu ramu oraz dysku.
A system zainstalowałem około marca.
Zauważyłem również, że poziom użycia karty jest zależny od ustawień graficznych, gdy ustawię na niskie jest około 5 % a gdy ustawie epickie jest 100%, czy można samemu to ustawić?
Na jakich ustawieniach grasz > rozdzielczośc ekranu itp ?
A jak stoisz z temperaturami i obciążeniem procesora podczas stresu ?
Zmniejsz jakość efektów na średnie lub niskie i sprawdź czy nadal masz takie spadki
Na wszystkich ustawieniach mam spadki, co dziwne najmniejsze i najrzadsze na najwyższych ustawieniach.
przeskanuj tym programem, jak coś wykryje usuń z kwarantanny i potem odinstaluj program
po skanowaniu, włacz grę i jak będziesz na mapie naciśnij ctr+shift+esc, wejdz w zakładkę szczegóły i zaznacz pokaż procesy wszystkich użytkowników i zrób screeny nie wyłączając gry, aby było widać wszystki procesy też proces gry, coś takiego
, pobserwuj w menadżerze co zużywa więcej niż 5% cpu i wypisz te procesywstaw takiego screena, a jeśli pod każdym ustawieniem jest: użyj ustawienia globalnego to nie musisz
Tak, są ustawienia globalne.