Witam, możliwe że jest już podobny wątek ale go nie znalazłem.
Od ok południa kilka pierwszych wątków ma datę ostatniej odpowiedzi sztywno ustawioną na 1m
(Firefox 59 Win 7 - w trybie prywatnym to samo
na Chromium również bez zmian)
U mnie nie występuje mam różne czasy.
Sprawdź może w trybie awaryjnym Firefox:
- wchodzimy na
about:support
- klikamy w “Uruchom ponownie z wyłączonymi dodatkami…”
I u mnie jest ok. Win10, FF 59.
Sprawdź jeszcze, czy na innej przeglądarce, efekt jest ten sam, tak dla pewności. Być może to wina Firefoxa.
No to musi być coś albo z moim systemem albo objawia się to tylko niektórym użytkownikom.
Przeloguje się na ubuntu mate i zobaczę jak tam forum wygląda
EDIT: Na ubuntu wszystko dobrze więc to wina raczej windowsa 7
A może zostawiasz stronę otwartą i 15 minut przerwy (po czasach twojego i mojego obrazka).
To by świadczyło, że licznik jest tam statyczny i nie odświeża się, do momentu przeładowania części forum.
Stronę często odświeżam i też w trybie prywatnym to samo pokazuje
Dziwne jest to że Firefox z Ublock origin i HTTPS Everywhere pokazuje to samo co dopiero zainstalowane czyste Chromium a na tym samym komputerze na ubuntu wszystko działa dobrze.
Może konflikt z HTTPS Everywhere (ludzie piszą, że nie działa dobrze z najnowszym uBlock Origin - nie wiem na ile pomógł fix grohilla sprzed 4 dni - https://github.com/gorhill/uBlock/commit/10a4a6465e213e7aa210bb0d0d8b6c7f7c8c7f89) lub odbiło się czkawką “zaznaczenie” wszystkich list uBlock.
Tylko czy dodatki z firefoxa ingerowałyby w czystego chromium?
Niezainstalowane w chrome / chromium nie.
Zainstalowane może, jak błąd jest z każdym silnikiem przeglądarki a nie konkretną platformą / konfiguracją.
Problem ciągle występuje w windows 7 na różnych silnikach web
Firefox - Quantum
Chromium - Blink
Qupzilla - Qt WebEngine(Bazujące na Blink)
nie kojarzę innych ale prawdopodobnie też nie będzie to działało
Sprawdź może IE11 jak masz.
Też nie działa
Nie wiem, na amerykańskich wirtualizowanych Windows 7 i IE 11/ Chrome 65, 66 / Firefox 59 problem nie występuje.
Za bardzo boję się logować, jak po zalogowaniu czas się psuje.
To musi być wybiórczy błąd portalu.
Sprawdziłem i na komputerze z windows 10 na firefoxie i chromium problem ciągle występuje
To czemu na ubuntu jest OK?
Może dobreprogramy wysyła błędny skrypt zliczający gdy w nagłówku user agenta jest windows
EDIT: Zmieniłem user agenta i nic się nie poprawiło, więc nie wiem co to może być
Od wczoraj - to może być błąd - jakaś aplikacja robi problemy (program, aktualizacja?).
We wszystkich przeglądarkach - to antywirus może robić błędy z sygnaturą czasową?
Ustawiałeś coś?
Na laptopie nie mam żadnego antywirusa a na windowsie 10 kasperskiego więc to raczej nie ich wina bo na obu występuje ten błąd we wszystkich przeglądarkach jakie testowałem.
Nie przypominam sobie bym coś w tamtym czasie robił z routerem i komputerem ciekawego
Sprawdzałeś hosts?
O datę nie pytam.
Pliki host są czyste.
Nic nie zrobiłem a działa.
Może były jakieś zmiany w serwisie o których nie wiemy?