Forum


(Mk17 Rc) #1

Jest jakiś serwer w sieci gdzie jest gotowe już zainstalowane forum php by przemo??

Albo instrukcja jak zainstalować te forum na jakimś serwerze.


(Misterdam) #2

Wyszukiwarki nie działają :o

darmowe fora http://www.google.pl/search?hl=pl&q=dar … Google&lr=

Masz duży wybór, niekoniecznie PHP by przemo, ale już zainstalowane i po polsku.


(Drahalt) #3

http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.php?t=20820

serwery:

http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.php?t=21033

ja polecam http://byethost.com

Pozdrawiam :slight_smile:


(Mk17 Rc) #4

http://byethost.com zarejestrowałem sie tam wszystko gra. Ale nimoge sie połączyc przez FTP ani Total Commanderem ani AceFTP, a ten filemaneegar na stroneiu zawiesza mi się jak chce skopiować cos na serwer.

Niech ktos mi pomoże!!


(Drahalt) #5

hmm dziwne napisz co wpisujesz (oczywiście hasło sobie zachowaj :slight_smile: )

może gdzieś popełniasz błąd :stuck_out_tongue: pozdrawiam 8)


(Mk17 Rc) #6

Wpisuje adres IP jak idostaęłm w mail’u puźniej swój ligin i hasło. Puźneij są 3 proby połaczenia i nic!!


(Drahalt) #7

Robisz tak: otwierasz poczte, którą wpisałeś podczas rejestracji. Otwierasz maila od byethost wchodzisz w Cpanel (powinien być link), w cPanelu wpisujesz:

Cpanel Username i Cpanel Password (podane na początku maila) i w Cpanlu tworzysz “usera” FTP + hasło, to samo z MySQL

Po tym wszystkich wchodzisz np. do TotalCommandera i wpisujesz utworzonego usera i hasło do FTP.

Myślę, że napisałem zrozumiale :slight_smile:


(Mk17 Rc) #8

Napisałeś bardzo zroumiale!! Ale dalej nic!!


(Drahalt) #9

może firewall blokuje?

=\


(Tom3k3) #10

a utworzyles konto ftp w cpanelu?


(Mk17 Rc) #11

Mam stworzone konto, Firewall nie blokuje juz 3 razy patrzyłem!! Kurde niewiem co moze być tego przyczyna.


(Tom3k3) #12

w tcmd wpisujesz

nazwa hostu: ip byethostu ktore dostels w mailu?

user: nazwa konta ftp@twójlogin.byethost x.com

x jest literka dodaną do nazwy konta, masz podane w poczcie w YOUR URL

haslo: haslo

?


(Mk17 Rc) #13

Pojawił sie nastepny problem :frowning: Mam PHPBB by Przemo ściągnołęm rozpakowało sie do koatalogu phpBB_modified_by_Przemo skopiowałem go na serwer a tu nic!! niema strony instalacyjnej!!


(Drahalt) #14

na serwerze zrób folder np. forum (wtedy dostęp do forym bedzie taki: adres_twojej_strony.pl/forum/), a jeśli chcesz, żeby forum było jako głowna to wrzuć rozpakowane pliki (bez katalogu)

Bląd popełniłeś bo skopiowałeś cały folder, a powinieneś tylko pliki :wink:


(Mk17 Rc) #15

FOrum przeżucięłm bezpośredno na serwer wszystki pliki są odrazu na serwerze, i nadal mi nie startuje wpisuje adres i nic!!


(m@teo) #16

Heh bo wgrałeś do złego folderu zapewnie! Znaczy w ogóle do żadnego folderu nie wgrałeś

masz wgrać do katalogu htdocs

Bo inaczej ci nie pójdzie :smiley: