Foxit Reader czy Adobe Reader?

Który program jest wydajniejszy i ogólnie lepiej działający? Do tej pory miałem Adobe Reader, ale po reinstalacji Visty zastanawiam się nad zmianą.

Foxit Reader jest zdecydowanie wydajniejszy i zajmuje mniej przestrzeni dyskowej, chociaż jak na razie nie opracowali do niego spolszczenia.

Foxit - mało zajmuje miejsca na dysku, szybciutko się włącza w przeciwieństwie do Readera Adoba i nie ma zbędnych bajerów, które jeszcze bardziej go obciążają

Opracowali. Chyba wystarczy wybrać w opcjach język polski, powinno pobrać się samo. A jeśli nie, wystarczy wpisać w wyszukiwarce internetowej: foxit spolszcenie.

SUMATRA PDF

http://blog.kowalczyk.info/software/sum … index.html

adobe reader jest najpopularniejszy i najlepszy :wink:

Sumatra PDF jest oczywiście leciutka. W zasadzie jest to jeden plik zajmujący nieco ponad 1 MB (po kompresji UPX).

No to niech to naprawią, bo jak na razie spolszczenie nie jest dostępne na serwerach producenta programu, mimo iż gdzie indziej jest.

Jeżeli kogoś interesuje porównanie różnych wersji lekkich przeglądarek pdf, to mogę polecić link

Program sam pobiera polski język po wybraniu polish w menu language.

Scorpio , tyle że zamiast pobrania informuje mnie o nieopracowaniu spolszczenia do mojej wersji (najnowsza).

Chociaż to raczej mało ważne, bo można je odnaleźć inną drogą. ;]

PS. I tak wolę Sumatrę PDF. :wink:

Ja używam wersji 3.0 Foxit Raedera może dlatego bez problemu ściąga sam spolszczenie, chociaż do tego programu nie jest tak bardzo potrzebne spolszczenie, bo to prosty program.

Na szybszym kompie mam Adobe, a na starym i wolnym jest Foxit bo nie dało się wytrzymać z Adobe.