Frameset na IE :/


(Simozone) #1

(Monczkin) #2

spróbuj zmienić ten parametr na "no"


(Simozone) #3

to wtedy nie będzie wogule scrollów. A ja chce żeby były, tylko nie wiem dlaczego wyświetla się dla IE scroll szerokości skoro na FF i Operze go nie ma.


(Monczkin) #4

onion a o to zapytaj programistów przeglądarek :stuck_out_tongue:

Zresztą nie polecam ramek - jak widzisz są z tym problemy


(Simozone) #5

a co w zamian ramek polecasz?


(Cudny) #6

pzdr


(Simozone) #7

jakieś szczegóły może? - oczywiście jeśli można prosić.


(Cudny) #8

Chodzi o jezyk skryptowy php

Ja robie sobie jakis szablon tabelek daje linki do index'u ze zmiennymi no i warunki ;]

Nie chce mi sie tlumaczyc - proponuje poczytac jakis madry kurs php - wierz mi ze jak chcesz pisac stronki to ci sie przyda :wink:

pzdr


(Balon) #9

to raczej Ciebie prosimy o szczegoly ;p To zalezy od tego do czego Ci potrzebna ta tabelka :wink:

koledze chodzi o taki bajer

<?

if($co=="cos") { include "inc/cos.php"; }

elseif($co=="pstros") { include "inc/pstros.php"; }

elseif($co=="mufasa") { include "inc/mufasa.php"; }

else { include "inc/main.php"; }

?>

zalozmy ze ten plik nazywa sie index.php i teraz jesli wpiszesz index.php?co=mufasa to zostanie zaincludowana strona mufasa, jesli index.php?=skjadkjasdas to wyswietli Ci main.php :wink:

Złączono Posta : 27.02.2006 (Pon) 21:33

ale przy bardziej zaawansowanych stronach lepiej jest uzyc systemu szablonow SMARTY :wink: wtedy cala zabawa ze strona nabiera uroku :wink: