FrazPC strona z kilkunastoletnim stażem z końcem roku zostanie zamknięta.
Portal też miał trochę historii. Frazir sprzedał portal Polsatowi z 10 lat temu, teraz Polsat go uśmierca…
Osobiście najbardziej z ich działalności kojarzę chyba pierwsze w Polsce wideorecenzje smartfonów na wysokim poziomie, tak gdzieś z okolic 2010 roku. Z drugiej strony od pewnego czasu strona dogorywała np. nie pojawiały się recenzje podzespołów komputerowych (ostatnie przetestowane przez nich procki to 4 gen Intela).
Jeśli mnie pamięć nie zawodzi to wcześniej jako nieliczni ostro promowali karty graficzne na układach PowerVR Kyro.
W pełni zgadzam się z @Michal_88 , pamiętam ileż to ich wideorecenzji oglądałem w przeszłości z pierwszymi telefonami z Androidem, Windows Phone…ahh szkoda bardzo. FrazPC bym wymienił jako trzeci-czwarty najbardziej popularny serwis technologiczny w Polsce.
Frazir był fascynatem, chociaż zawsze powtarzał, że jak dostanie ofertę, to “nas wszystkich sprzeda”
Portal ostatnimi czasy kojarzę raczej z miałkich tekstów i sporego niedbalstwa. Tematyka zmieniła się na taką dla szerszej publiki no i skończyło się to jak się skończyło. Mniej-więcej to się teraz dzieje na DP. Początkowo FrazPC też chwalił się wielkimi skokami popularności, ale potem się posypało. Prosta rzecz - porzucili stałych bywalców na rzecz świeżej krwi, która szybko traci zainteresowanie i nie ma jakichś sentymentów do portalu. Tacy szybko przenoszą się gdzie indziej lub marginalizują wejścia, bo nie czują się związani z portalem, a Ci co byli już dawno poszli gdzie indziej, skoro już nie znajdowali wspólnego języka. Ot “postęp”.
Czy ja wiem tam raczej ewidentne braki kadrowe, ostatnie 1,5 roku to tylko jeden autor artykułów, ostatnie 4 lata to raptem 2 autorów.