FrazPC z końcem 2018r kończy działalność

FrazPC strona z kilkunastoletnim stażem z końcem roku zostanie zamknięta.

Portal też miał trochę historii. Frazir sprzedał portal Polsatowi z 10 lat temu, teraz Polsat go uśmierca…

Osobiście najbardziej z ich działalności kojarzę chyba pierwsze w Polsce wideorecenzje smartfonów na wysokim poziomie, tak gdzieś z okolic 2010 roku. Z drugiej strony od pewnego czasu strona dogorywała np. nie pojawiały się recenzje podzespołów komputerowych (ostatnie przetestowane przez nich procki to 4 gen Intela).

Jeśli mnie pamięć nie zawodzi to wcześniej jako nieliczni ostro promowali karty graficzne na układach PowerVR Kyro.

W pełni zgadzam się z @Michal_88 , pamiętam ileż to ich wideorecenzji oglądałem w przeszłości z pierwszymi telefonami z Androidem, Windows Phone…ahh szkoda bardzo. FrazPC bym wymienił jako trzeci-czwarty najbardziej popularny serwis technologiczny w Polsce.

Frazir był fascynatem, chociaż zawsze powtarzał, że jak dostanie ofertę, to “nas wszystkich sprzeda” :wink:

Portal ostatnimi czasy kojarzę raczej z miałkich tekstów i sporego niedbalstwa. Tematyka zmieniła się na taką dla szerszej publiki no i skończyło się to jak się skończyło. Mniej-więcej to się teraz dzieje na DP. Początkowo FrazPC też chwalił się wielkimi skokami popularności, ale potem się posypało. Prosta rzecz - porzucili stałych bywalców na rzecz świeżej krwi, która szybko traci zainteresowanie i nie ma jakichś sentymentów do portalu. Tacy szybko przenoszą się gdzie indziej lub marginalizują wejścia, bo nie czują się związani z portalem, a Ci co byli już dawno poszli gdzie indziej, skoro już nie znajdowali wspólnego języka. Ot “postęp”.

1 polubienie

Czy ja wiem tam raczej ewidentne braki kadrowe, ostatnie 1,5 roku to tylko jeden autor artykułów, ostatnie 4 lata to raptem 2 autorów.