FRST - Internet muli, czy nie mam wirusa ktory to powoduje?


(diabelek33) #1

Addition

http://wklej.to/pQkPZ

 

FRST

http://wklej.to/Gwkbk

 

 

@Problem:


(Acorus) #2

Otwórz notatnik systemowy i wklej:

HKLM\...\Run: [RTHDVCPL] = C:\Program Files\Realtek\Audio\HDA\RAVCpl64.exe [13874392 2000-01-01] (Realtek Semiconductor)
HKLM-x32\...\Run: [Adobe ARM] = C:\Program Files (x86)\Common Files\Adobe\ARM\1.0\AdobeARM.exe [1022152 2014-12-19] (Adobe Systems Incorporated)
HKLM-x32\...\Run: [SunJavaUpdateSched] = C:\Program Files (x86)\Common Files\Java\Java Update\jusched.exe [508800 2014-12-17] (Oracle Corporation)
ProxyEnable: [HKLM] = ProxyEnable is set.
ProxyEnable: [HKLM-x32] = ProxyEnable is set.
ProxyServer: [HKLM] = http=127.0.0.1:8080;https=127.0.0.1:8080
ProxyServer: [HKLM-x32] = http=127.0.0.1:8080;https=127.0.0.1:8080
HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = about:blank
HKLM\Software\Wow6432Node\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = about:blank
SearchScopes: HKU\.DEFAULT - DefaultScope {0633EE93-D776-472f-A0FF-E1416B8B2E3A} URL =
SearchScopes: HKU\S-1-5-19 - DefaultScope {0633EE93-D776-472f-A0FF-E1416B8B2E3A} URL =
SearchScopes: HKU\S-1-5-19-{ED1FC765-E35E-4C3D-BF15-2C2B11260CE4}-0 - DefaultScope {0633EE93-D776-472f-A0FF-E1416B8B2E3A} URL =
SearchScopes: HKU\S-1-5-20 - DefaultScope {0633EE93-D776-472f-A0FF-E1416B8B2E3A} URL =
CHR StartupUrls: Default - "hxxp://istart.webssearches.com/?type=hpts=1410789764from=wpcuid=SAMSUNGXHD502HI_S1VZJ90S509119"
CHR Extension: (Raindrops) - C:\Users\mikolaj\AppData\Local\Google\Chrome\User Data\Default\Extensions\bcipapbfhdnmgihoimbjiadmhpcgcnil [2015-03-03]
2015-03-04 13:29 - 2015-03-04 13:29 - 00003234 _____ () C:\WINDOWS\System32\Tasks\{0CFB6837-BA95-4972-877A-E4DE0D58F911}
2015-02-25 21:43 - 2015-02-25 21:46 - 00000000 ____ D () C:\AdwCleaner
EmptyTemp:

Plik zapisz pod nazwą fixlist.txt i umieść obok FRST w tym samym folderze.


(diabelek33) #3

Dziękuję, niestety nadal występuję ten problem jakieś porady?


(Acorus) #4

Skasuj folder C:\FRST

Przeskanuj programem Malwarebytes Anti-Malware http://data-cdn.mbamupdates.com/v2/mbam/consumer/data/mbam-setup-2.0.4.1028.exe


(diabelek33) #5

Dziękuję. Niestety nic nie pomogło, lecz film się ściągnął.

Może jeszcze raz przedstawię problem.

 

Czasami udaje się ściągnąć film z linku zewnętrznego(waży np. 700mb), mam ten pasek ładowania(kręcące się “kółko” oraz napis “ładowanie”.  I po jakimś czasie 4-5 min(tyle ile powinien ściągać się normalnie film przy moim internecie, pojawia mi się to okienko - możliwość otwarcia/zapisania na dysku ściągniętego programu. Gdy zapisze to mam pobrany film w 2-3 sekundy(gdzie normalnie to zajmuje 4-5min). Niestety rzadko mam taką możliwość, że pojawia się to okienko do zapisu.


(IPSEN) #6

Przeskanuj-http://www.freedrweb.com/cureit/?lng=pl


(diabelek33) #7

Niestety nadal to samo.

Dr.Web CureIt!

Wykrył jedynie slimdrivers.exe, pomimo tego że nie jest to wirus/malware i tak usunąłem. Bez skutku.

 

Ehh…

 

Podczas próby ściągnięcia pojawiło się

“DNS Lookup for “z.nation.s01e05.plsubbed.hdtv.xvid-rafal77.avihttp” failed. System.Net.Sockets.SocketException No such host is known” ale nie wiem czy to jest spowodowane przez hosta czy moj internet.

Moze to jakos pomoze?