Fujitsu siemen zamienil sie na asera

Witam,może ktoś mi coś podpowie.Sam laptop zmienił nazwe z fujitsu siemens na aser,spadł indeks wydajności z 3.9na 1 ramy przekraczają czasem 94% a na bieżąco chodzi okolo 76% C.Posiadam amilo li 1718 .Z góry dzięki.A i orginał to vista potem chodził na xp a teraz prawie rok na 7

nurekartur , na forum używamy polskich znaków (ż, ł, ć, ś, ą itp.). Proszę wyedytować swojego posta i poprawić co trzeba. Niezastosowanie się do prośby będzie skutkowało przeniesieniem tematu do śmietnika.

W jaki sposób laptop komunikuje,iż zmienił swoją nazwę?

Kiedy wejdę w właściwości to pokazała sie nazwa aser i od tego momentu indeks wydajności spadł do 1

Dodane 11.03.2012 (N) 23:00

Ram też szalej.Pisząc teraz mam 94%

Aser to postać biblijna.

Może jakiś wirus podmienia nazwę.

Czyściłem różnymi programami a teraz sie ratuje JetClean i na pare godz ramy spadają.Zawsze sądziłem ,że mam 2 G ram a teraz pokazuje,że 1 a na dodatek nawet gdy nic nie robię to oscyluje w granicach 65-76%.Cpu około 05-12

Pokaż screenshoty obrazujące to, co piszesz. O tych ramach i procesorze.

A co to takiego te screenshoty?Jestem chyba nawet nie zielony w temacie kompa,raczej blado zielony

Dodane 11.03.2012 (N) 23:18

I nie mogę sie pozbyć ciągle wyskakującej wiadomości o nieorginalnym win7

Przeskanuj laptopa tym:

http://www.dobreprogramy.pl/Malwarebyte … 13117.html

Windows 7 oryginalny?

Nie mam więcej pytań. Kup Windows 7 w sklepie, wtedy porozmawiamy.

Tego też wypróbowałem.Nie pokazał żadnych błędów,niby wszystko okidoki a plaplop głupieje.

Dodane 11.03.2012 (N) 23:31

Ale o to chodzi,ze mam orginał.Kupiłem go z vistą,potem był duzy problem żeby wklepać xp (tez orginał) ,bo nie umiałem się przyzwyczaić do visty a od zeszłego roku mam 7(też orginał),chociaz mówili ,że kto ma viste to za darmo może przejść na 7

Kolego komputer sam nie zmienia nazwy, a jeśli chodzi o tą która jest wyświetlana w oknie właściwości systemu, to dotyczy ona systemu dedykowanego do danej marki komputera. Zwykle jest on dodawany w formie partycji recovery lub płytki DVD, która prócz samego systemu zawiera również sterowniki do danego komputera. W twoim przypadku niestety wskazuje to na to, że używasz nielegalnej kopii oprogramowania, co zresztą jest potwierdzone komunikatem pojawiającym się w prawym, dolnym rogu nad paskiem zadań. Proponuję iść do sklepu, kupić jednak oryginał, zainstalować i po sprawie.

Zapłacilem z zainstalowaniem ponad 650zl iniedawno zauważylem ze powinienem zainstalować 68 ważnych aktualizacji i ponad sto mniej ważnych,wiec zezwoliłem na pobranie ich no i jeżeli dobrze kojaże to właśnie wtedy zaczęła jazda

Masz paragon/fakturę na Win7? Naklejkę z kluczem produktu? Jeżeli nie, to dałeś się naciągnąć na 650 zł i masz pirata.

Kolego jest pięć atrybutów legalności każdego systemu operacyjnego z czego trzy najważniejsze są niezbędne w celu potwierdzenia legalności. Są to COA czyli naklejka legalizacyjna, oryginalny nośnik z systemem oraz dowód zakupu. Poza tym jeśli po pobraniu i zainstalowaniu aktualizacji systemowych pojawił się ten komunikat to niestety nadal wskazuje na to, że nie masz legalnego systemu. Jaka to wersja Windows 7, gdzie kupiona?

naklejkę i płyty mam jeszcze na viste a 7 wklepywał przy mnie gdy dałem mu pudełko,rachunek mam reszty mi nie oddawł bo pokazał mi te krążki papierowe i powiedział,że tylko się zniszczy a jak będe miał jakiś problem to i tak żebym przyszedł do niego

Dodane 12.03.2012 (Pn) 0:03

W warszawie w makro 2010.09.10 kupilem 7 I jak mam teraz sprawdzić,czy wklepał mi to co kupiłem?Czy najpierw w zęby a potem pytać?

Kolego jeśli kupiłeś “normalnego” Windowsa 7 i ktoś instalował go od początku, to nie ma takiej opcji, żeby wpisując kod z COA nie przeszedł testu legalności. Poza tym Windows 7 w wersji OEM czy BOX nie dedykowany do konkretnej marki komputerów nie wyświetla we właściwościach żadnych informacji o marce komputera. Nie wiem co kupiłeś i gdzie, ale system nie został aktywowany za pomocą klucza z COA tylko w inny, nielegalny sposób. Zgłoś się do tego “fachowca”, który narobił Ci tego problemu, ponieważ w tej chwili i Ciebie i jego mogą spotkać za to kłopoty. Zarówno rozpowszechnianie jak i posiadanie nielegalnego oprogramowania jest przestępstwem i jako takie podlega surowej karze.

• Pobierz CCleaner, zainstaluj. Po zainstalowaniu wejdź w narzędzia, wybierz Autostart, i tam powyłączaj niepotrzebne programy.

Możliwe, że jakiś program, albo programy się uruchamiają Tobie ze startem Windows - a, i obciążają Tobie system.

Jak to zrobisz wywołaj Menedżer Zadań wciskająć Ctrl Alt Delete, i pozamykaj pozostałe programy, które zużywają sporo pamięci ram.

Jaką jeszcze przeglądarkę używasz ?? Przeglądarka może też powodować spowolnienie systemu.

Usuń pliki cockie i tym podobne rzeczy :slight_smile:

Użyj programu antywirusowego, i przeskanuj komputer w poszukiwaniu wirusów, trojanów itp.

Defragmentuj dysk twardy, bo jeśli tego nie robiłeś, to też z tego powodu komputer może wolniej działać.