Fujitsu Siemens Amilo Pa 1510 nie łączy przez wifi


(Urban1234567) #1

Witam,

mam problem z moim laptopem Fujitsu Siemens Amilo Pa 1510. Nie mogę się połączyć z wifi w nowym mieszkaniu, na starym modemie nie miałem żadnych problemów (czy z hasłem czy bez, na livebox’e czy na modemie). Teraz przeprowadziłem się na studia i mamy neostradę + modem pentagram, z hasłem. Wykrywa go, wszystko niby git, łącze się wpisuje hasło, wyskakuje okienko “Łączenie z PENTAGRAM”, hasło na 100% dobre bo próbowałem ze 2o razy. Po około 30 sekundach wyskakuje coś takiego :

http://img855.imageshack.us/img855/4254/amilo.jpg

Dodam, ze na kablu działa bez problemu. Laptop ma wbudowane wifi.

Proszę o pomoc.


(Merliner) #2

Klikaj diagnozuj problem.


(Adrians222) #3

Sterowniki do modemu masz zainstalowane? Zdiagnozuj problem, a jak to nie pomoże to pobierz najnowsze sterowniki do tego modemu. Nie mam więcej pomysłów mam nadzieję, że to Ci pomoże. :slight_smile:


(Urban1234567) #4

No zdiagnozowałem coś takiego mi się pojawiło:

http://img717.imageshack.us/img717/6196/amilo2.jpg

Sterowniki jakieś mam bo w domu mi się łączy bez problemu, a tutaj nie wiem co jest grane, może muszę jakieś nowsze zainstalować ?


(Adrians222) #5

Skoro on się nie łączy z powodu upływu czasu to być może wina sterowników lub po prostu modem nie łączy się z internetem (jak możesz to sprawdź w jakiś sposób czy twój usługodawca dostarcza ci internet)


(Urban1234567) #6

Z netem ogólnie nie ma problemu, jak wcześniej pisałem ja lecę przez kabel, drugi kumpel przez kabel, dwóch innych przez wifi na lampkach, ostatnio ziomek nas odwiedził i też się połączył, wifi na xboxie też dobrze, więc z modemem wszystko okej. Tylko ja tu jakiś problem mam z tym “upływem czasu”. A sterowniki najnowsze gdzie mogę znaleźć ?


(tifoso) #7

Zapewne problem jest z zabezpieczeniem routera. Sieć zabezpieczona za pomocą WPA2, a Twoja karta w laptopie tego nie obsługuje.

.


#8

xxurxx , proszę zapoznaj się z tą stroną oraz tym tematem, a następnie,używając przycisku image.php?album_id=20&image_id=4038


(Adrians222) #9

Poszukaj tutaj : http://www.driversforfree.com/omn_ofm_o … ivers.aspx

Jak tu nie znajdziesz to poszukaj po googlach wpisz nazwę karty sieciowej i na końcu driver w googlach i daj znać.

Jak to nie pomoże to może zrób maszynę wirtualną i spróbuj na maszynie połączyć się z internetem.