Posiadam PC - Fujitsu Siemens ESP E3510 - dostałem go z ojca pracy za darmo ,służył w firmie od nowości do aż wymiany i leżał w magazynie parę lat i do momentu kiedy go zabrałem
PC myślałem że jest cały ,ale po otwarciu widać że dysk i ram został zabrany. Komputer uruchamia się słychać prace wentylatorów ale jedynie sygnalizuje kodem błędu dźwiękowym.
FILM : https://youtu.be/jy96hlLVYmk
ZDJĘCIE
Sprawdzalem bez monitora ,z i brak obrazu ,z peryferiami jak i bez - według beep code listy niby to wina Ramu lub grafiki . Kombinowałem z peryferiami i bez i zawsze tak samo jak bez niczego na filmie. Umieściłem w środku kość ramu jedną w slocie 1 czy 2 i to samo nic nie pomaga . (choć tego ramu nie jestem pewien czy działa sprawnie akurat mam setki różnych rodzajie SDIM ,DDr1/2/3 ale - 2 skonczyły się mi i została mi ta jedna kośc która chciaęłm wykożystac ale nie jestem jej tej sztuki bo pochodzi z magazynu tego samego co brałem pc i możliwe że nie działa ) a akurat tamte pc co mają DDr2 nie mam pod reką i jedynie pozostaje mi dla pewności zakupić jakaś w przyszłości.
Generalnie zastanawiam się czy ten PC jest sprawny , anie rozumiem tego beep code do końca w tym przypadku.